Hlavní obsah

Jablečné rohlíčky se skořicí

Hodnocení:
(188)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Jsou případy, kdy musí jít vysoká cukrařina stranou a člověk vezme zavděk v podstatě čímkoli, co dobře chutná, hezky vypadá, a hlavně je rychle hotové. A přesně pro takové situace máme tip na bleskové jablečné rohlíčky. Voní po skořici a za 15 minut je můžete servírovat!

Ingredience pro:
12 kusů
  • 1 balíček listového těsta
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 40 g másla
  • 1 jablko
Článek

Postup

Krok 1: Pro opravdu bleskovou přípravu kupte těsto, které už je rozválené. Ještě lepší než klasické listové je těsto určené na croissanty, ale listové zase koupíte na každém rohu...

Foto: Greta Blumajerová

Na tento dezert si vystačíte jen s několika málo ingrediencemi

Krok 2: Troubu vyhřejte na 190 °C. Pokud máte těsto vcelku, rozválejte ho. Plát rozkrájejte nebo rozstříhejte na 12 dlouhých trojúhelníků.

Foto: Greta Blumajerová

Je to trochu barbarské, ale nůžky na těsto fungují mnohem lépe než nůž!

Krok 3: Každý plátek potřete rozpuštěným máslem (nemusíte ho vážit, ukrojte prostě cca 1/6 kostky).

Foto: Greta Blumajerová

Díky máslu jsou rohlíčky krásné vláčné a voňavé

Krok 4: Plátky posypejte cukrem smíchaným se skořicí a nasekanými ořechy.

Foto: Greta Blumajerová

Jablka si zase perfektně rozumí se skořicí a ořechy

Krok 5: Jablko rozčtvrťte, vyjádřete a každou čtvrtku rozkrojte na 3 měsíčky, aby vám dohromady vzniklo 12 kousků. Plátky pak položte na základnu trojúhelníků a opatrně zamotejte.

Foto: Greta Blumajerová

Spolu s jablkem přišel čas to zabalit!

Krok 6: Potřete zbylým máslem, posypejte skořicovým cukrem a pečte 10–12 minut dozlatova.

Foto: Greta Blumajerová

Závěrečné potření máslem můžete vynechat, ale spolu se skořicovým cukrem vytvoří na povrchu rohlíčků neodolatelnou krustičku

Tip: Ořechy samozřejmě klidně vynechte nebo použijte jakékoli jiné, co máte po ruce, třeba lískáče nebo pekany.

Foto: Greta Blumajerová

A rychlý dezert je na světě!

Máte tip na jiný dezert, do kterého se můžete pustit v podstatě v momentu, když návštěva zazvoní?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama