Hlavní obsah

Koláč, kterým ohromíte: Dokonalé růžičky z jablek a jemný krém!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že na jablečném koláči už není co vymyslet? A co když z jablek umotáte roztomilé růžičky, do korpusu přidáte křupavé ořechy a vše doplníte jemným žloutkovým krémem? Za takový koláč se nebudete stydět ani před tchyní!

Článek

Ne nadarmo se říká, že se jí i očima. Především pak při příležitostech, kdy má na návštěvu přijít pedantská tchyně, věčně se předvádějící sousedka nebo prostě jen někdo, koho rádi uvidíte... Najděte si chvilku času a pusťte se do lahodného jablečného koláče, který má křupavý korpus z vlašských ořechů naplněný jemným skořicovo-žloutkovým krémem a roztomilými jablečnými růžičkami.

Aby se vám lépe pracovalo, už teď vám prozradím, co si napsat na nákupní seznam: 100 g vlašských ořechů, 50 g krupicového cukru, 180 g hladké mouky, sůl, 125 g másla a 1 vejce na těsto. Na krém pak budete potřebovat 3 žloutky, 4 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 vanilkový cukr, sůl, ½ lžičky skořice,180 ml smetany na vaření a 200 ml mléka. Pak už zbývá jen pár lžiček meruňkového džemu, citronová šťáva, jablka a samozřejmě trochu trpělivosti. Ale uvidíte, že to za to stojí!

Ruku na srdce, občas se každý z nás chce trochu vytáhnout. Co v takových situacích vaříte?

Reklama

Načítám