Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Nadčasová buchta na plech je díky jablkům vláčná, je snadná na přípravu a skvěle chutná! Dávka těsta je ideální na menší plech.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks jablek
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte, přidejte k nim mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, kakao, mletou skořici a olej, promíchejte a nakonec do těsta vmíchejte nasekané ořechy. 

02.

Těsto nalijte na tukem vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečicím papírem) a v předehřáté troubě upečte. Hotovou buchtu můžete polít čokoládovou nebo citronovou polevou či jen pocukrovat.

Načítám