Hlavní obsah

Jak bojovat proti vaginálním infekcím?

Reklama

I přesto, že je péče o zdraví na prvním místě, vaginální infekce již potrápily nejednu ženu. Jejich vznik způsobuje nespočet faktorů, které je však možné eliminovat.

Článek

Hygiena vždy na prvním místě. Ano, správnou hygienou lze vaginálním infekcím předcházet. Ovšem zapomeňte na očistu přehnanou, na parfemovaná mýdla, intimní spreje a další parfemované hygienické potřeby. Tím vším docílíte pouze změny poševního pH a zaděláte si na vaginální infekci. Nutné je používat pouze spreje, gely a mýdla s neutrálním pH 5,5.

Nevhodně zvolené oblečení

Dalším faktorem, který napomáhá vzniku vaginálních infekcí, je špatně zvolené oblečení, respektive jeho materiál. Především spodní prádlo by nemělo být z umělých vláken a kalhoty těsné a neprodyšné. Ať už v létě nebo v zimě jdete do bazénu či k rybníku, není vhodné být dlouho v mokrých plavkách. Ve vlhkém či zapařeném prostředí se kvasinkám velmi daří.

Přemíra sladkostí a stresu

Vaginální infekce nezpůsobuje pouze špatná hygiena a nevhodné oblečení. Často za vznikem stojí i přehnaná konzumace sladkostí. Zvýšená hladina cukru je doslova živnou půdou pro kvasinky. Stejně tak dlouhodobý stres nenapomáhá v boji proti vaginálním infekcím. Pro zdraví je nutné být v psychické i fyzické pohodě.

Pomocník v boji proti vaginálním infekcím

Naštěstí v tom ženy nejsou samy. Novinkou v péči o vaginální zdraví při bakteriální a kvasinkové infekci je Idelyn Beliema v podobě gelu, krému a tablet. Komplexní řada třech produktů očišťuje a chrání pokožku intimních partií, díky antimikrobiální látce zastavuje růst bakterií a kvasinek a obnovuje a udržuje fyziologické pH.

Především v období těhotenství či užívání antibiotik, kdy je výskyt infekcí častější, je vhodné mít Idelyn Beliema stále při sobě.

Reklama

Související témata:

Načítám