Hlavní obsah

Jak být dominantní v ložnici, i když jste nervózní?

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Bojíte se v posteli převzít otěže a pořádně se odvázat? Se správným postojem, otevřenou myslí a vhodnými nástroji rychle přijdete na to, jak zábavné a posilující to může být!

Článek

Razantnější, průbojnější, aktivnější, silnější. Představuje pro vás dominance něco takového? Toužíte si v posteli užít trochu legrace? Výborně. I když se uvnitř vás skrývá cudná bytost, můžete se proměnit ve dravou milenku. Tipy sexuálního kouče Seana Jamesona z irského Dublinu vám pomohou.

„Zázraky neočekávejte hned ze začátku. Dominantní se nestanete přes noc. Je třeba se tomu naučit, což chce čas a zkušenosti,“ popisuje kouč na svém blogu s tím, že je vhodné začít s aktivitami, které jsou méně intenzivní nebo extrémní. „Mnoho žen dělá chybu v tom, že doslova přes noc provedou masivní, násilné změny ve svém chování, což partnera spíš vyděsí,“ popisuje Sean Jameson a přidává pár rad pro začátečnice.

Sex začněte vy

Přejeďte partnerovi po stehně, poté ho chytněte za ruku a odveďte ho někam do soukromí (jak ovládnout muže v posteli). Jemným tlakem ruky zařiďte, aby si sedl na postel, obkročmo na něj nasedněte a něžně ho kousněte do rtu. Nebo se milenci svěřte s tím, že chcete zkusit něco nového. Zvedněte mu ruku a přivažte ji k posteli. Tyto a podobné „nedrastické“ aktivity opakujte tak dlouho, dokud se v nich nezačnete cítit jistě a pohodlně. V momentě, kdy se vám i partnerovi začnou zdát přirozené, můžete pokročit dál – k příkazům. „Sundej kalhoty. Dokud ti neřeknu, nehýbej se. A k orgasmu nemáš povolení!“

Foto: Stekanov Artem, Shutterstock.com

Pokud jste byly doteď hodné holky, nemůžete hned začít práskat bičem. Než přejdete k příkazům, udělejte jen něco jinakFoto: Stekanov Artem, Shutterstock.com

Naučte se v posteli poroučet

„Příkazy nutně nemusíte používat, pokud vám nesednou, ale na druhou stranu díky nim získáte představu o tom, co všechno je možné v ložnici prožít. Umožňují lépe se vžít do role. Samy si však rozhodněte, jestli je to cesta pro vás. Pak už vám nic nebrání, abyste mohly objevit svůj vlastní typ nadvlády,“ dál popisuje Sean Jameson. Dominance totiž nutně neznamená krutost.

Domina musí být hlavně vzrušující. Rozhodně není nutné drtit pánská varlata v kleštích nebo milence bičovat. Jděte vlastní cestou a nedělejte nic, co je vám proti srsti. „Někdo se místo trestu zaměřuje spíš na odměňování dobrého chování. Nechal se partner přivázat k posteli nebo bez řečí přijal masku na oči? Pochvalte ho a slibte mu nějaký dárek, třeba orální sex. Nastavte si vlastní pravidla,“ apeluje irský kouč. A co další vychytávky?

Hrajte hru na padesát odstínů šedi

Dle libosti si dejte přezdívky. Při drsnějších hrátkách se oslovujte „paní“ a „pane“ (či docela jinak). Třeba se vám to zalíbí natolik, že zatoužíte jít dál. Při intenzivnějších aktivitách, například tělesných trestech, je důležité si uvědomit, že v dominantním postavení přebíráte odpovědnost za situaci a musíte brát ohled na bezpečnost. Pokud používáte nástroje, jako jsou plácačky, bičíky či pouta, čas od času je překontrolujte a vyčistěte.

Sado-maso bezpečně

Dvě rady nakonec. Určete si s partnerem bezpečnostní slovo, které hrátky v případě diskomfortu ukončí. Vám i milenci musí být ihned jasné, že představuje okamžitou stopku. Sex na jednu noc a co po ránu nikdy nedělat.

A v žádném případě nenechávejte svého svázaného či dočasně zaslepeného partnera o samotě. Nikdy nevíte, co se může stát. Případy, kdy se někomu udělá nevolno nebo dostane infarkt, nejsou výjimečné.

Jste v posteli dominantní, nebo naopak submisivní? 

Reklama

Načítám