Hlavní obsah

Nejčastější sexuální chyby mužů a žen. Děláte je?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

I během milování se dá nasekat hodně chyb. Které patří k těm nejčastějším? Tyhle omyly oddělují špičkové a empatické milence od těch průměrných až béčkových! Nedopouštíte se náhodou některého z nich?

Článek

Wikipedie popisuje pohlavní styk (též milování, sexuální styk nebo obecně sex) jako penilně-vaginální styk (soulož čili koitus), tedy úkon vložení ztopořeného pyje muže do vaginy ženy. Takhle stroze uvedené to zní trochu děsivě, zvlášť když se v souvislosti se sexualitou nemluví o stupňující se touze, emocích, hormonech, slasti, uvolnění a všech těch dalších, nesmírně příjemných věcech. Konkrétně na těch se ale dá hodně zkazit. Co britská sexpertka Tracey Cox považuje za nejčastější milostné chyby mužů a žen? Dejte si pozor, ať taky neuklouznete!

Špatný styl

Rychle tam, rychle ven. Už jste potkali milence, který si dával závody s rychlíkem, nebo naopak strašně pomalu vklouzával pouze na kraj vašeho klína? Škoda, soulož je i poznávání. Muž, který otáčí boky, pohybuje se v kruzích a experimentuje s úhly pronikání, je vždy vítán s otevřenou náručí. Stejně jako žena, která „jen“ neleží, ale aktivně se na sexu podílí a neváhá si nohu dát třeba i za krk. Leklá ryba v kurzu není! A konkrétní doporučení směrem k pánům? Aby bylo milování co možná nejlepší, natočte svůj penis různými způsoby v každé poloze a zaměřte se na jednotlivé oblasti vaginální stěny. Nejcitlivější část je obvykle pod břichem. Ovšem, pozor, báječnou erotogenní zónou mohou být i vaječníky. Na vnější masáž oblasti mezi třísly a pupíkem mnoho žen nedá dopustit!

Základem však je komunikace. Co vyhovuje jednomu, druhý snášet nemusí.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Báječný milostný život až do smrti vám nezaručí nikdo. Je však možné si ho maximálně zpříjemnit! Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Zbrklost

Uběhlo deset vteřin od prvního polibku, a mužské přirození už se dobývá do kalhotek? Mezi další chyby, na kterých se podílí obě dvě pohlaví, patří unáhlenost. Pokud někdo z vás aspoň prsty nezkontroluje, jestli je klín mokrý a připravený, neměli byste se vrhat do další fáze. Může to být nepříjemné i bolestivé. V případě potřeby použijte lubrikant. Postavený do misky s teplou či studenou vodou ho lze nahřát, nebo naopak zchladit, což přináší zajímavé vjemy.

Protahování

Stupňování vzrušení je fajn, ale upřímně si řekněme, že když samotný sex trvá několik hodin, většina lidí začne místo sténání zívat. Nadbytečné provokování touhy bez odpovídající stimulace často způsobuje víc škody než užitku.

Očekávání společného orgasmu

„Pouze 20 až 30 % žen skutečně dosahuje orgasmu během penetrace. Pravděpodobnost, že se tak stane současně s tím druhým z páru, je mizivá. Rozhodně se nejedná o normu, spíš štěstí a trénink. Nelpěte na tom,“ popisuje Tracey Cox na svém blogu. Ovšem to neznamená, že se rovnou máte vzdávat. Podle sexpertů jsou pro dosažení společného orgasmu nejvhodnější jezdecké pozice, tedy žena nahoře, neboť umožňují nastavit tempo a přijímat dostatek stimulace klitorisu.

Neustále se měnící pozice

Myslíte si, že je impozantní, když v jednu vteřinu ležíte na zádech a v tu druhou už nevhodně vyhupujete do sedla splašeného koně, kde vydržíte jen krátkou chvíli? „Změna pozice by měla být plynulá a snadno proveditelná, jinak působí rušivě,“ dál objasňuje známá britská sexpertka s tím, že se vyplácí i experimenty s penetrací. „Milencům doporučuji jedno nádherně pomalé zasunutí, a poté čtyři mírně rychlejší. Takto opakujte,“ popisuje Tracey Cox. Jen tak pro upřesnění, začátek poševního vchodu, tedy prvních pět centimetrů, je nejcitlivější. Střídání hlubokého a mělkého pronikání tak může vést ke skvělému orgasmu.

Poukazování na nedostatky

Partner ztratil erekci? Nijak to nekomentujte a nelichotivé poznámky si nechte od cesty. Výčitky a narážky neprospívají nikomu. Pokud se do milence otevřeně navezete, příště vám může vyčíst nedostatečnou flexibilitu těla nebo chybějící orgasmus. Napadání a posměšky ničí vzájemnou intimitu, a navíc jsou takové podpásovky zcela zbytečné. V případě, že se takto nevhodně chová váš milenec, upozorněte ho, že se vás podobné chování hluboce dotýká. Také posilte vlastní sebevědomí a pošlete milence na terapii.

A jaké chyby nejčastěji dělá váš partner?

Reklama

Načítám