Hlavní obsah

Jak být v novém roce úspěšní, spokojení a milovaní? Máme návod!

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Buďte i vy v roce 2017 šťastní. Víme, jak na to!Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Nový rok = čistý štít. A tak si ho neumažte hned na začátku a vykročte do roku 2017 s hlavou vzhůru a mějte se rádi. Jedině tak budete šťastní!

Článek

Co do vesmíru vysíláte, to se vám také vrací – tak nějak by se dalo podle knihy Jenny Nowak Čarodějka po Česku shrnout, proč je tak důležité, abyste sami se sebou byli šťastní a spokojení. Protože pokud nejste, tak svoji negativitu přímo do vesmíru vysíláte – a on vám ji zase hezky rychle vrací v podobě nepříjemností, nehod a malých i větších katastrof. Jak tedy do roku 2017 vykročit správnou nohou?

Mějte se rádi

Od toho je totiž třeba začít. Pokud se nebudete mít rádi vy sami, proč by k vám měli pozitivně přistupovat druzí a potažmo vesmír jako celek? Když se sami k sobě nebudete hezky chovat a hezky o sobě smýšlet, přímo si o „potrestání“ v podobě životních peripetií říkáte.

Dívejte se kolem a učte se – těmi nejlepšími učiteli jsou zvířata a malé děti. Výše jmenovaní se totiž bezmezně milují a považují sami sebe za dar světu. Naučte se i vy sami sebe vážit. Zapomeňte na to, co říkají ostatní – co na tom sejde? Co člověk, to názor, a žádná absolutní pravda, velký soud, nic takového neexistuje. Mějte se rádi prostě tak, jak jste.

Foto: Anna Gribtsova, Shutterstock.com

Proč by i vás láska nemohla konečně potkat?Foto: Anna Gribtsova, Shutterstock.com

Buďte takoví, jací být chcete

Recept na úspěch je jednoduchý: představte si to, čeho chcete dosáhnout. Ať už je to postava o deset kilo lehčí, lepší práce, větší úspěch u lidí. A tenhle obrázek si pěkně zakonzervujte v hlavě. A teď… se začněte chovat, jako kdybyste už byli v cíli. Žádné „to nedokážu“, „jsem na to moc tlustý/á“, „tohle prostě nejde“. Pokud si tohle myslíte, vlastně si to od vesmíru sami objednáváte. Energie kolem vás nerozumí tomu, že jde o povzdech – ona si vaše myšlenky zkrátka vykládá jako vaše přání. A plní ho.

Pokud si však do hlavy nesmazatelně zapíšete svou cílovou představu a budete jednat, jako kdyby už byla vaší realitou, tedy jako člověk o deset kilo lehčí, pracovně mnohem úspěšnější a v kolektivu oblíbenější, tahle realita nastane dřív, než se nadějete. Zkrátka tak trochu „přeprogramujete“ sami sebe a svou hlavu – a to je cesta k úspěchu.

Zorganizujte se

Máte pořád pocit, že nic nestíháte? Jste věčně nespokojení a vaše nálada se pohybuje kdesi pod nulou? Těkáte od jednoho k druhému a nic pořádně nedotáhnete do konce? Je na čase se zorganizovat. A začněte tím, jak to vypadá kolem vás – nepořádek kolem totiž přímo souvisí s nepořádkem v hlavě.

Pokud žijete v chaosu, kde nikdy nic nemůžete najít, kde se všude válejí hromádky papírů a časopisů a rozečtených knih, nikdy se nebudete cítit v pohodě. Ale o to jednodušší je tenhle problém vyřešit. Pusťte se do toho, zorganizujte a srovnejte svůj životní prostor, a budete překvapeni, jak brzy a jak silně se výsledek projeví i ve vaší mysli. Hned bude všechno jasnější, poklidnější a život vám půjde lépe od ruky.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Čisto okolo sebe, čisto i v sobě. Pořádný „úklid“ vás nakopne k lepším dnům...Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Naučte se prožívat štěstí

Štěstí je jako takový zázračný elixír, který s vámi udělá divy. Musíte se však naučit si ho pořádně prožít a ne ho jen tak odmávnout a přejít. Zkuste se na chvíli zastavit, usadit v křesle nebo kdekoli, kde je vám to pohodlné, a vzpomenout si na něco, co vám dělá radost. Představte si to do nejmenších detailů a brzy kdesi v břiše ucítíte takový jiskřivý pocit.

Dobře si ho zapamatujte. Po několikerém opakování už ho nikdy neprošvihnete, když se dostaví spontánně, a zastavíte se, abyste si ho plně prožili – v okamžiku vám totiž dobije baterky a postaví vás na nohy, i když se zrovna nebudete cítit stoprocentně dobře. A navíc se naučíte ho vyvolat i v situacích, kdy tak úplně šťastní nejste. Náladu si jím otočíte o 180 stupňů. Mít po ruce takovou zbraň se vždycky hodí.

A jak odstartujete nový rok vy?

Reklama

Načítám