Hlavní obsah

Jak elegantně zalichotit muži?

Foto: Thinkstock

I flirtovat se musí umět!Foto: Thinkstock

Reklama

Je pro vás seznamování španělskou vesnicí? Nevíte, jak oslovit a zaujmout muže, který se vám líbí? Než se pustíte do sváděcí akce, měla byste vědět, jak správně říkat lichotivé věty. Muži si je totiž mohou špatně vyložit! Tak je nevylekejte, ale zabodujte s našimi tipy od profesionálního kouče. Získáte muže svých snů!

Článek

„Jsem úplně zoufalá,“ vzdychá pětadvacetiletá Darina, která si podle svých slov při seznamování připadá jako hlavní hrdinka z filmu o potřeštěné Bridget Jones. Když už totiž potká někoho, kdo by „stál za hřích“, neudělá na něj příliš dobrý dojem. „Neumím se v mužské společnosti chovat. Pokaždé plácnu nějakou blbost. Naposledy jsem chtěla pochválit jednomu hezounovi v baru hodinky, jenže ze mě vylezla šílená věta: ,Jé, vy jste neuvěřitelný. Máte podobné hodinky jako James Bond. Snad taky umí všechny ty věcičky jako ve filmu?'“

Jsi trapná...

Potencionální nápadník její humor moc nepochopil, poznamenal něco o tom, že nejspíš vypila půlku baru na ex, a odešel. „Možná za to mohly ty tři drinky na kuráž, nebo snad dotyčný patřil mezi suchary, nevím. Na takové situace mám ale štěstí,“ poznamenává Darina. V čem je problém? Při seznamování ze sebe dělá někoho, kým není! Proto neumí mužům zalichotit tak, aby to nepůsobilo lacině nebo vtíravě! Dá se s tím něco udělat? Určitě! Radí Lenka Černá, kouč partnerských vztahů z portálu Mujvztah.cz.

Foto: Thinkstock

Muži si lichotky užívajíFoto: Thinkstock

1. Lichoťte mu osobností

„Na muže i na ženy působí nejlépe, když je ten druhý přirozený a ona krása, šarm a inteligence z něj přirozeně vyzařují. Není nic horšího, než když se přetvařujete a snažíte se ze sebe udělat někoho, kým nejste,“ radí Lenka Černá. Darina se proto neměla snažit být za každou cenu vtipná a originální, i když jí tlouklo srdce nervozitou a do poslední chvíle nevěděla, co vlastně objektu svého zájmu řekne. Možná stačilo jen se vedle pána postavit, zadívat se mu do očí, objednat si drink u barmana a poznamenat: „Moc se mi líbí vaše hodinky. Vypadá to jako opravdu zajímavý kousek.“ Dotyčný by debatu jistě rozvinul sám. A ještě by si připadal, že navrch má vlastně on (což mužům imponuje).

2. Lichoťťe mu vzhledem. Buďte upravená, ale ne příliš přeplácaná

To je další rada odborníka. Nikdy to nepřehánějte s make-upem ani laciným oblečením, protože pak byste se lehce mohla dostat do škatulky „žena pro jednu noc“. „Některé ženy se na schůzku vyfintí až příliš, a poté působí vedle muže jako umělé princezny. Je dobré být upravená a hezky oblečená. Nezapomeňte ale přizpůsobit oblečení i líčení situaci,“ poznamenává L. Černá.

3. Lichoťte mu slovem – citlivě

„Pokud muže chcete pochválit, dělejte to s maximální citlivostí, protože muži na lichotky od ženy reagují hodně rozdílně a mohou si lichocení vysvětlit buď tak, že jste levná, anebo že jste lehce dostupná. A lehce dostupnou ženu většinou muži nechtějí – oni jsou přece dobyvatelé,“ varuje kouč. Podle Lenky Černé muži nejlépe slovem zalichotíte tak, že se jej prostě ptáte. Postačí, když použijete slovíčko „proč“. „Málokdo z nás se stará více o ty druhé než o sebe, a tak, když se někdo o vás zajímá a vyptává se, automaticky vám to lichotí.

Foto: Thinkstock

O snadno dosažitelnou kořist muži nestojíFoto: Thinkstock

Tohle si odpusťte

Vyvarujte se však používání vět typu: „Ty jsi ale šikovný, krásný, báječný...“. To v mužích evokuje matčino trapné chválení, které z nich dělá „blbína“. Zkuste to spíš následující formou. „To pro tebe muselo být těžké.“ Anebo: „To muselo dát hodně práce to takhle udělat.“ „Když v muži vzbuzujete dojem, že je úspěšný, působí to na něj maximálně pozitivně,“ uzavírá kouč partnerských vztahů.

4. Lichoťte mu střízlivě

Alkohol otupuje vaše smysly a obezřetnost. Kvůli němu tak lehce můžete říct něco, co si budete druhý den vyčítat. Jestliže v muži opravdu chcete zanechat dobrý dojem, mírněte se při jeho spotřebě! Jedna, dvě skleničky vína na kuráž jsou v pořádku, ale víc ani ťuk! Nezapomeňte, že muž je tvor, který reaguje na vizuální podněty. Nejen slovy, ale hlavně chováním ho můžete dostat do kolen, nebo maximálně popudit!

Tak to vidíte. Stačí opravdu málo, a může být váš!

A co vy? Stydíte se zalichotit mužům?

Reklama

Související témata:

Načítám