Hlavní obsah

Jak Lord of the Dance dobývá svět

Foto: lordofthedance.com

Uvidíte skvělé kostýmy, choreografii a výkonyFoto: lordofthedance.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lord of the Dance Michaela Flatleyho jsou kritikou nejnadšeněji oceňovaným představením všech dob. Od premiérového uvedení v Dublinu v roce 1996 toto představení překonalo po celém světě řadu rekordů! Pojďme se společně podívat na některé z nich.

Článek

České publikum dostane znovu příležitost užít si tuto velkolepou show - už v únoru příštího roku! Představení do současné chvíle zhlédlo přes 50 milionů diváků ve 40 zemích světa, uchvátilo publikum v Rusku, po celé Evropě, v USA, od Kanady po Argentinu, v Asii i v Austrálii.

Poprvé uvedl show Lord of the Dance Michaela Flatley v dublinském Point Theatre v roce 1996. Když toho samého roku vyrazil soubor na turné po Austrálii, prodali za 10 dní od počátku spuštění prodeje neuvěřitelných 250 000 vstupenek!

V roce 2002 začalo 5leté angažmá v Las Vegas, kde Lord of the Dance vystoupili pro více než 400 000 diváků.

V historii Londýnské Wembley Areny jsou Lord of the Dance jedinou taneční skupinou, která ji vyprodala 21krát po sobě.

Lord of the Dance vystoupili v přímém přenosu předávání Oscarů v roce 1997, během TV přenosu je vidělo přes 2,5 miliardy diváků.

Foto: lordofthedance.com

Irská hudba vás strhne svým rytmemFoto: lordofthedance.com

V roce 1997 zlomil soubor všechny dosavadní rekordy v prodeji vstupenek v Argentině, Mexiku a Brazílii. Téhož roku překonává show Lord of the Dance všechny známé rekordy v počtu prodaných vstupenek v Jihoafrické republice. Zároveň také překonávají prodejní rekordy na Blízkém Východě, v Izraeli a v Tichomoří.

Rusko okouzlila show v roce 2003. Tehdy se uskutečnila veřejně exponovaná představení v moskevském Kremlu a v St. Petersburgu. Rok poté založil Michael Flatley v Moskvě první z řady světových tanečních akademií.

A pozor, Lord of the Dance znovu přijíždí do České republiky! Už 4. února vystoupí v ostravské ČEZ Aréně, den poté v Karlových Varech a nakonec 6. února 2010 i v Praze! Tuto jedinečnou show byste si rozhodně neměly nechat ujít! Lístky jsou k dostání na www.sazkaticket.cz, www.ticket-art.cz, www.ticketpro.cz nebo www.ticketportal.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám