Hlavní obsah

Jak na jemné prádlo? Poradíme!

Foto: Thinkstock

Aby vám prádlo vydrželo co nejdéleFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešly jsme se zde, abychom společně daly sbohem červeným šatům z tenkého sametu, bílému roláku z prvotřídního hedvábí a sexy úzké sukni se zvýšeným pasem. Po několika vypráních jsou totiž zničené a parádu už nikdy neudělají… Jak se podobnému funusu jemného oblečení vyhnout obloukem? Zkuste naše tipy!

Článek

Vytahané až hrůza

Tradičním problémem nejen u jemného prádla je fakt, že mění tvar. Stačí jedno špatné vyprání a už s ním můžete leda tak vytřít chodbu (a to ještě v případě, že vás při tom sousedka neuvidí). Základem správného praní je důsledné dodržování teploty uvedené na etiketě. Samozřejmostí je i praní bílého a barevného prádla zvlášť. Oblečení se roztáhne i kvůli chemickému narušení struktury vláken, proto byste to s pracím prostředkem neměly přehánět. Buben by měl být před praním naplněn maximálně do poloviny!

Pokud si chcete být opravdu jisté, že prací prášek nebo aviváž hity vašeho šatníku neponičí, důvěřujte osvědčeným pracím prostředkům. Dobrým tipem jsou výrobky ze speciální řady Dreft. Ty se liší od univerzálních přípravků hlavně v tom, že vedle výtažků z heřmánku obsahují i speciální složku Fiberflex, která dodává vláknům pružnost a tím chrání jejich tvar.

A jak se perete s jemným oblečením vy? Podělte se s námi o své zkušenosti do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám