Hlavní obsah

Jak na správné čištění pleti?

Foto: David Agner

Odlíčení je základním krokem v péči o pleťFoto: David Agner

Reklama

O vaší pleti se dá říct leccos, ale to, že by byla krásná, mezi to bohužel nepatří. Zkoušíte všechny možné krémy, přidáváte i výživné masky, a efekt stále žádný! Ptáte se proč? Možná se jen stejně jako spousta žen špatně odličujete. Návod na správné čištění pleti je přitom úplně snadný!

Článek

„Ženy za námi chodí s tím, že mají problémy s pletí a prosí nás o pomoc. Často používají dost drahé krémy, a když se zeptáme, jak se odličují, vypadne z nich, že mýdlem, tonikem, nebo dokonce čistou vodou,“ říká hned na úvod zakladatelka značky Ryor ing. Eva Štěpánková a dodává: „Jejich argumentem potom bývá fakt, že naše babičky přece také neměly žádné zvláštní čisticí přípravky, a jakou měly pleť! No ano, ale od té doby se mnohé změnilo; se současnými nečistotami z aut, z ovzduší plného smogové špíny a prachu to bez péče opravdu nejde.“

Jak tedy pleť správně vyčistit? „Jinak bychom měly postupovat ráno, a jinak večer. Důležité je také přihlédnout k typu své pleti a nepoužívat například pleťové mléko na suchou pokožku, když je ta vaše normální až smíšená,“ říká Eva Štěpánková.

Podívejte se na podrobný odličovací návod a rozhovor se zakladatelkou značky Ryor, ing. Evou Štěpánkovou!

Večerní rituál ve dvou krocích

Nejdůležitější je určitě večerní čištění, které by mělo vždycky začínat odličovacím přípravkem, a to i v případě, že make-up nepoužíváte. Proč? Odličovací emulze nebo mléka totiž likvidují nečistoty, rozpustné v tucích, mezi které nepatří jen zbytky líčení, ale právě i nečistoty z ovzduší. Přípravek naneste na tamponek a obličej otírejte do chvíle, dokud nebude stoprocentně čistý. Zapomeňte na výše zmiňované mýdlo, ať už tuhé nebo tekuté, to je pro vaši pleť příliš agresivní. Fakt, že vodou nevyčistíte vůbec nic, snad ani nemá smysl vysvětlovat.

Foto: David Agner

Večer použijte pleťové mléko v kombinaci s tonikemFoto: David Agner

V druhém kroku potom použijte tonikum, které si naopak poradí s nečistotami rozpustnými ve vodě, tedy především s potem. Tonikum navíc pleť krásně osvěží, dodá jí potřebné hydratační látky a vypne ji. Pak už jen stačí použít noční krém (přes den pleť chráníme, v noci regenerujeme, proto je dobré mít jak denní, tak i noční verzi) a vyspat se dorůžova!

Tip:Přípravky Ryor jsou nyní v nových, různě barevných obalech právě proto, abyste jednoduše sáhla po přípravku, který zrovna potřebujete, a nemusela studovat, co je na něm napsáno. Takže si pamatujte – mléka jsou v modrém obalu, tonika v bílém. Večer použijte kombinaci modré a bílé, ráno jen bílou. Snadné, že?

Ranní „rychlovka"

Měla byste stejný proces opakovat i ráno? Určitě ne, je to zbytečné, a naopak nežádoucí. Pleťovým mlékem či jiným odličovacím přípravkem byste totiž zbytečně porušila kožní film, který se v noci na pleti vytvořil. Ráno proto pokožku jen přetřete bylinným tonikem.

Když už tu zmiňujeme ta tonika, víte, jaký je rozdíl mezi tonikem a pleťovou vodou? Pleťová voda obsahuje alkohol, proto je vhodná spíše pro mastnou a problematickou pleť. Tonika jsou jemná, nemusíte se jich vůbec bát.

Jak vidíte, správné čištění není žádná věda, a už vůbec netrvá dlouho. Zapomeňte proto na výmluvy o únavě, a dopřejte pleti tu několikaminutovou péči! Více tipů na www.ryor.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám