Hlavní obsah

Jak naladit mysl na sex, i když se jí nechce? Máme 6 tipů!

Foto: Thinkstock

Řekneme vám, jak se naladit na milování, i když se hlavě moc nechceFoto: Thinkstock

Reklama

Mysl je největší erotický orgán, který ne vždy poslouchá „svého pána“! Dá se vůbec myslet sexy a smyslně, když tělo má náladu na milování, ale hlava stávkuje? Jak zařídit, aby si i mozek „dal říct“?

Článek

Jak říká sexuolog Zlatko Pastor: „Někdy je na sex chuť, ale vzrušení vázne.“ Jedná se o stav, kdy by se tělo možná chtělo milovat, ale nechcete nic vymýšlet. Co s tím? Zaútočte na vnitřní zdroje sexuální vášně a rozdrážděte svůj mozek pikantnostmi! Jakými? Tohle radí přední odborníci!

1. Změňte postoj

Jestli jste psa naučili nějakým povelům, zvládnete vycvičit i svoji mysl. „Vzpomeňte si na dobu, kdy vám bylo dobře, skutečně skvěle, na dobu, kdy jste měli pocit, že vám svět leží u nohou, že můžete udělat cokoli, jít kamkoli a být kýmkoli chcete,“ radí britská terapeutka, spisovatelka a vztahová poradkyně Amanda Lowe ve své knize Myslete sexy. Jestli jste se tak nikdy necítili nebo si to nepamatujete, zkuste si vybavit, jaké by to bylo.

„Představte si, že jste obklopeni zábavou, štěstím a úspěchem. Opravdu se odpoutejte od reality a vsugerujte si, že máte imobilizér, kterým můžete dočasně zmrazit zlost, nenávist, letargii, povinnost, žárlivost a lítost. Jak se cítíte, když jste se zbavili všeho, co vás rozlaďovalo? Vsadím se, že se usmíváte,“ popisuje výše zmíněná autorka.

Foto: Thinkstock

Nestyďte se snít o tom, co by se vám líbilo. Třeba se z toho něco dá zkusit i v praxi, nemyslíte?Foto: Thinkstock

2. Neodsuzujte filmy

„Po řadě nejroztodivnějších testů odborníci dospěli k závěru, že čtení časopisů a knih se sexuální tematikou nebo sledování podobných filmových materiálů vzrušuje muže i ženy stejně,“ popisuje britská sexuoložka Tracey Cox v knize Žhavý sex s tím, že nemusíte mít pocity viny, když vás porno „rajcuje“. „Nejste zvrácení, jste obyčejná lidská bytost,“ dodává sexuoložka. Tak se dívejte, když je to vztahu tak prospěšné!

3. Provozujte privátní hrátky

Stejná odbornice radí i sólo čísla neboli masturbaci. Důvod? „Vědci tvrdí, že čím víc sexu člověk má, tím víc ho tělo očekává,“ vysvětluje Tracey Cox a dodává, že chcete-li se dostat do nálady, můžete začít primárně u sebe. Zavřete oči, hlaďte se na krku…

4. Zasportujte si

Britský psycholog a sexuolog Glenn Wilson uvádí, že nastartovat mysl lze i sportem. „Společný koníček může poskytnout příležitost k vynalézavé předehře. Jak by ne, když tyto činnosti uvolňují v hlavě endorfiny, které způsobují, že se cítíte spokojeně. A tak po sportovním vypětí celkem snadno dojde k milování,“ vysvětluje odborník ve své knize Vynalézavá láska. A jeho teorii potvrzuje i jedna z posledních studií university v Indianě.

Výzkumnice Tierney Lorenc říká, že cvičení v aerobním pásmu povzbuzuje libido, a co víc, prodlužuje dobu vzrušení až na 90 minut po skončení fyzické aktivity!

Foto: Thinkstock

Krásné prádlo, či erotický kostým, to jistě zabere!Foto: Thinkstock

5. Změňte identitu

„To, co ženy i muže uvádí sexuálně do pohybu, jsou kostýmy,“ zastává názor Anna Span, britská režisérka filmů pro dospělé. „Dobrou volbou je vyzkoušený a osvědčený sexy oděv: kombinace zakryté a odhalené pokožky, jako nabízejí punčochy a podvazky, bezbrannost i moc vysokých podpatků, jemný dotyk hedvábí na pleti.“ Tak se převlečte. Najednou budete osobou bez zábran, jejíž mysl začne koketovat…

6. Fantazírujte bez viny

Mezi nejlepší prostředky, jak naladit mozek na vášeň, patří snění, fantazie, vzrušivé představy o čemkoli. Třeba sexuolog Petr Weiss uvádí, že konkrétně u žen erotické fantazie mohou pomoci i v rámci terapie sexuálních dysfunkcí. Podle mnohých odborníků za pomoci erotických snů v sobě můžete navodit pocit, že po vás někdo silně touží. A touha vyvolává zase jenom touhu. A o to přece jde.

A jak se ladíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám