Hlavní obsah

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže sprej i fígl s tužidlem

Foto: Profimedia

Ležérních vln můžete dosáhnout i vy! Poradíme vám, jak na něFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po ležérně zvlněných vlasech, ale příroda vám je nenadělila? Nezoufejte! Prozradíme vám, jak je snadno vykouzlíte doma v koupelně nebo přímo na pláži. Bude to hračka, uvidíte!

Článek

Sluníčko, voda, večerní letní party... K uvolněné prázdninové atmosféře se hodí podobně ležérní účes – rozpuštěné, ledabyle zvlněné vlasy! Jak je vyčarujete bez kulmy, fénu a dalších složitostí? To jsme pro vás vyzvěděli od špičkových kadeřníků a předních vlasových stylistů... Jen pozor, pokud máte vlasy rovné jako hřebíky, tak efektu vln bohužel nedosáhnete!

Vsaďte na speciální sprej

Ležérní vlny, které vypadají, jako kdybyste strávily celý den u vody, vytvoříte jednoduše pomocí speciálního spreje, který je k takovému účelu přímo stvořený. Lze ho aplikovat do mokrých i suchých vlasů. Jak s ním pracovat?

„Sprej k vytvoření plážových vln si nastříkejte nejdříve do vlhkých vlasů, a pak ho jakoby vmačkávejte rukou do tvaru vln. Poté nechejte vlasy samovolně uschnout nebo je velmi opatrně – na malou rychlost i teplotu – vyfénujte za pomoci difuzéru. V případě, že sprej aplikujete do suchých vlasů, máte vlny vytvořené okamžitě. Lépe ovšem vypadají, když se sprej nastříká do mokrých vlasů,“ tvrdí kadeřník salonu New You, Tibor Němec.

„Přípravky určené k vytvoření plážových vln obsahují mořskou sůl a nebo výtažky z mořských řas, která vlasy malinko slepí k sobě. Nečekejte proto dokonalé lokny, spíše ležérní vzhled, se kterým můžete zabodovat třeba na letní party,“ dodává Tibor Němec.

Foto: Archiv firem

Plážové vlny snadno vytvoříte speciálním sprejem s výtažkem z mořské řasy Aussie Beach Waves nebo díky spreji Wild Stylers Beach Waves. Na foto (zleva): Aussie, 149 Kč a L'Oréal, 280 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Plážového looku docílíte také pomocí stylingového přípravku Ultime Sea Salt Beach Look nebo produktem Toni&Guy Sea Salt Texturising Spray. Na foto (zleva): Schwarzkopf, 200 Kč a Toni&Guy, 269 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Vyzkoušet můžete i modelační sprej s názvem Matt & Messy Salt Spray nebo vlasový sprej pro efekt plážového vzhledu od Kérastase. Na foto (zleva): L'Oréal, 160 Kč a Kérastase, 494 KčFoto: Archiv firem

Náhražky, které také fungují

Pokud doma nemáte sprej přímo určený k vytvoření plážových vln, existují ještě jiné možnosti, jak si ležérní vlny obstarat. „Můžete použít i jakýkoli sprej obsahující mořskou sůl. Zachází se s ním podobně, jako s tím přímo určeným k vytvoření plážových vln. Sprej si zkrátka nastříkáte do dlaně, pak ho opatrně vmačkáte do suchých či mokrých vlasů a máte hotovo,“ dodává kadeřník Tibor.

Jak na to s běžným stylingem

Že nemáte po ruce sprej na plážové vlny ani žádný stylingový přípravek obsahující mořskou sůl? Ani v takovém případě není nic ztraceno! Vytoužených plážových vln totiž můžete dosáhnout dokonce i pomocí stylingových přípravků, které běžně používáte...

„Vlasy umyjte šamponem, ošetřete je kondicionérem, vysušte ručníkem a nastříkejte do nich pěnové tužidlo – v létě ideálně s UV filtry. Pak vlasy stáhněte gumičkou do drdolu, který ale příliš neutahujte, a vyrazte na sluníčko,“ doporučuje Sally Brooks, vlasová stylistka značky Nivea.

Foto: Archiv firem

Použít můžete pěnové tužidlo s UV filtrem nebo speciální pěnu na vlasy. Na foto (zleva): Nivea, 100 Kč a Kérastase, 519 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Vlny vytvoříte i pomocí pěnového tužidla a zafixujete je vlasovým sprejem Wild Stylers Crépage s obsahem minerálních solí. Na foto (zleva): Avon, 139 Kč a L'Oréal, 228 KčFoto: Archiv firem

„Teplem se aktivují složky obsažené v tužidle, které vlasům dodají tu správnou ,plážovou' strukturu. Až vlasy uschnou, drdol rozpusťte a vlasy pročešte jen pomocí prstů. Hřeben ani kartáč raději nepoužijte, abyste si jím vlny nepoškodily. Pokud chcete, aby vám plážové vlny vydržely co nejdéle, zafixujte je ještě lakem na vlasy. Ten nejdřív nastříkejte do dlaně, a pak ho lehce vmačkejte do vlasů,“ dodává ještě Sally.

Tak co, zkusíte si také vytvořit plážové vlny?

Související témata:

Načítám