Hlavní obsah

Jak poznáte, že jste vyspělá milenka?

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Žena, která ví, co v posteli chce, a umí si o to říct, je vždycky skvělá milenka? Ano, říká se to. Ale co když je všechno jinak? Vyspělá milenka se pozná podle několika faktorů.

Článek

Zkušenosti a pozitivní přístup. Přesně to odlišuje nejisté i zbrklé jedince od charismatických a smyslných labužníků. Dá se nějak určit, ke kterým patříte vy a jestli se vaše sexualita dostala na pokročilou úroveň?

Australská sexuoložka Juliet Allen zbavuje dle svých slov muže a ženy sexuálních předsudků a učí je, aby byli sami sebou. Říká, že skutečný erotismus a psychologický a duchovní vývoj sexuality na sobě konkrétně žena pozná několika způsoby. Jste bájnou milostnou partnerkou a snem všech mužů? Pak nevěříte mýtům a tohle vám není cizí...

1. Cítíte se sexy a milujete mazlení

Moc dobře víte, že po sexu toužíte a užíváte si, co vám nabízí. Přijímáte všechny aspekty milování, improvizujete, poznáváte a tušíte, že i cesta je v tomhle případě cíl. Fyzická láska je na vašem seznamu priorit dost vysoko, a i když se zrovna ocitnete ve fázi, kdy trochu zpomalíte (vinou nemoci, práce nebo třeba kvůli mateřství), uchylujete se alespoň do světa chlípných fantazií. Ve svém těle stále necháváte proudit sexuální energii.

Foto: Veronika Zelenina, Shutterstock.com

Jak být sexy? Stačí se cítit jako bohyně smyslnostiFoto: Veronika Zelenina, Shutterstock.com

2. Jste žena s velkým Ž

Vaše tělo je jen vaše. Dobře, třeba se vás drží nějaká ta kila navíc, ňadra taky už nejsou tak pevná jako dřív, ale na tom nezáleží. Stárnutí či prodělané porody vás nezastaví, aby pro vás milování představovalo něco krásného a hlubokého (proč je sex ve stoje skvělý?)

Ostatně, vždyť stejně milujete korzety a sexy spodní prádlo, které umí ledacos schovat, tak v čem je problém? Koketujete, svádíte, milujete. To, že jste matkou nebo vysoce postavenou manažerkou, která toho má až nad hlavu, na věci nic nemění. Na mazlení si čas vždycky najdete.

3. Máte zvědavou duši

„Nějaké štítky, kategorie a šuplíky vás nezajímají. Důvod? Protože jste svá a jedinečná. Jednoduše se identifikujete jako sexuální bytost a vždy máte náladu objevovat a poznávat krásy milostného života. Vaše mysl je otevřená, stejně jako srdce,“ popisuje Juliet Allen.

4. Přebíráte za sebe odpovědnost

„To partner může za to, že nemám tři orgasmy  za sebou, není to moje vina. A taky by měl v posteli vydržet mnohem déle, i když mu není dobře. Vždyť je to jeho povinnost!“ Takové věci si vyspělá milenka nikdy nemyslí.

Ví, že když milenci neřekne nebo neukáže, co se jí doopravdy líbí a po čem touží, tak její uspokojení nebude úplné. Ze svých případných selhání a omylů nikoho neobviňuje a nesnaží se je hodit na druhého. Dospělé holky to nedělají, a proto jsou inspirací pro druhé.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Skvělá milenka? Co chce, o to si řekne. Co se nedá popsat, to ukážeFoto: George Rudy, Shutterstock.com

5. Máte pozitivní kouzlo

Fluidum, sex-appeal, zkrátka „to“ něco. Ženy a muži jsou k vám přirozeně přitahováni a mnohdy od vás žádají radu, jak se poprat s vlastním sexuálním životem. Vědí, že u vás to tak nějak bez přetvářky a násilí funguje, tak proč by se nemohli zeptat mistra na slovo vzatého?

6. Nejde vám o čísla, ale o kvalitu

Podle sexuoložky Juliet Allen pro vás není sex hloupou hrou čísel. „Záleží vám na tom, s kým sdílíte svou sexuální energii. Je to pro vás vědomá volba pohlaví i srdce. Zkrátka a dobře, když už k sobě milence pustíte blíž, víte o něm, že vás uznává a respektuje. Pak je jedno, jestli máte sex jednou týdně nebo jednou denně. Vždy si ho užijete,“ uzavírá Juliet Allen na svém blogu. Dáte jí za pravdu?

Reklama

Související témata:

Načítám