Hlavní obsah

Jak prodloužit sex: Takhle vydrží v posteli maraton!

Foto: Thinkstock

Mužů, kteří jsou hotovi do dvou minut, je prý povážlivě vysoké procento. A přitom se dá za delší sex bojovat!Foto: Thinkstock

Reklama

Milostný nešvar současnosti? Dvě minuty a dost! Dá se s tím něco dělat? Ano, ale chtít musí oba, protože si nácvik na sexuální maraton žádá drobné oběti. Třeba méně alkoholu a nauku o zkamenělé ruce…

Článek

Harry Fisch, světoznámý urolog a odborník na zdraví mužů, svět nedávno šokoval informací, že 45 procent mužů má orgasmus do dvou minut! Pokud jste o této tragédii ještě neslyšeli, přečtěte si náš článek, ze kterého jasně vyplývá, že o několikahodinové souloži si mnozí mohou nechat zdát… Anebo ne?

Vina jednotlivce? Ne, páru!

Jasně, jedno z řešení se nabízí. Jde o pevný jízdní řád, kdy se nejprve muž věnuje ženě, která má přednostní péči. Muž se k orgasmu dopracuje až poté, co dozní poslední vzdech milované, ale… Je tohle ono? Je to to, co oba chtějí? Pokud ne, měla by chápající žena pomoci svému bezradnému muži, aby vydržel déle. Vždyť je to otázka slušného chování.

Třeba český sexuolog Jan Raboch prostřednictvím knihy O sexualitě a partnerských vztazích vyjádřil názor, že většinou je vina připisována mužskému partnerovi, ale pravda je někde uprostřed.

Milenka a opora v jednom

„Někdy se přehlíží, že oba sexuální partneři tvoří funkční celek. Vždy je proto třeba uvážit, zda se na nesouladu více podílí muž svou rychlou ejakulací, nebo spíše žena svou sníženou sexuální reaktivitou,“ vysvětluje.

Ať už je to jakkoli, snaha obou rovná se lepší úspěch. A proto hurá na nauku o vytrvalosti! Sarah Gibson, známá sexpertka z Nového Zélandu, tvrdí, že výdrž na sexuální maraton se poté, co muže podpoříte psychicky, dá tak trochu natrénovat! Jak?

Foto: Thinkstock

I aktivita partnerky ovlivní mužův výkonFoto: Thinkstock

Omezení alkoholu

Prvotně je nutné omezit alkohol a celkově se mu vyhýbat. „Zatímco pár nápojů náladu uvolní, větší množství způsobí opak. Penis může zvadnout,“ zastává názor odbornice, a poukazuje tak na to, že nějaká ta sklenička „nad normu“ způsobuje i ospalost, což je z pochopitelných důvodů nežádoucí.

Cvičení sebeovládání

U sexuálního maratonu je to jako u vytrvalostního běhu. Musíte si rozložit síly a udržovat tempo. V případě penisu se jedná sice o erekci, ale zadržování vzrušení pod bodem, od kterého již není návratu. To je úkol pro něj. (Někdy se myšlenky na nerudného šéfa opravdu vyplácí.) Ale aby v tom nebyl sám, potřebuje podporu. Od ženy.

Mezi nejrozšířenější metody patří provedení stisku dvěma prsty v oblasti uzdičky na žaludu penisu. Pro někoho to může být až bolestivé, ale když se kácí les… Další, neméně funkční postup by se dal nazvat „zkamenělá ruka“. Ovšem ten přináší nejlepší výsledky, když se trénuje co možná nejčastěji.

S. O. S. aneb rychlá pomoc

Podle rady amerického urologa Jamese H. Semanse, který v roce 1956 oficiálně zavedl tenhle trik, se penis vydráždí na stupeň těsně před ejakulací (rukou i třeba ústy), ovšem nenechá se samovolně řádit! Aktivnější partner přejde na přerušovanou stimulaci, tedy chvilku ho nechá v klidu, pak ho znovu rozněžní. Nepřipadá vám to jako morseovka?

Foto: Thinkstock

Důležitá je pohodlná poloha a schopnost partnerky ovlivňovat rytmusFoto: Thinkstock

Ostrý start. Co dělat v mezičase?

Samozřejmě, že tyto skoro až vyhrocené momenty vyváží ty klidnější. Líbejte se, masírujte, používejte erotické pomůcky, zkuste společnou masturbaci. Podle Sarah Gibson právě tohle jsou ty příjemnosti, které na několik hodin zachovají intimní atmosféru, ale nikoho nenechají usnout na vavřínech.

Nejdůležitější pomůcka

Pochopitelně, že sex trvající delší čas si vybírá svoji daň: „tření na sucho“. Zkrátka do kvalitního silikonového maziva se vyplatí investovat vždycky! Už jen proto, že sexuální maraton milenecký pár zažije jednou za uherský rok. Tak aby z toho opravdu něco bylo!

À propos, odborná literatura praví, že nejdelší sex na světě trval 15 hodin, přičemž pokusit se o zdolání tohoto rekordu může každý. „Já mám osobák cirka sedm hodin soulože. Počítám tedy od prvního zásunu po finiš. Zkoušeli jsme s tehdejší přítelkyní tantru a docela to šlo oddalovat,“ svěřuje je jistý Ramireus, účastník jednoho diskusního fóra. Taky způsob…

A jak dlouho se milujete vy? Máte nějaký osobní rekord?

Reklama

Načítám