Hlavní obsah

Po čem muži touží při sexu ze všeho nejvíc? Prim hraje ženské sebevědomí a chuť se odvázat

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co rozhoduje o kvalitě prožitku při sexu? Na studium dokonalých technik klidně zapomeňte. Důležitější je něco úplně jiného.

Článek

V posteli nevázaná střela, ve společnosti distingovaná dáma. Tak přesně po takové ženě prý muži touží. Klišé, které se traduje už léta, ale je to opravdu tak? Co dělá ve skutečnosti z běžné milenky bohyni sexu?

Britská sexuální koučka Tracey Cox na to má jednoznačný názor. Podle ní stoprocentně platí, že žena, která je v posteli sebevědomá, odvážná a ví, co chce, je vždy považována za tu nejlepší. Co to ale konkrétně znamená? Super milenky (ale i manželky) prý dělají především těchto deset věcí.

1. Iniciují sex

Když si o milostné hrátky nikdy neřeknete, vysíláte partnerovi jasný vzkaz: Mám s tebou sex jen proto, že to chceš ty. A to není moc přitažlivé. Většinu mužů naopak nažhaví, když je k milování přímo vyzvete, začnete svádět, nebo alespoň naznačíte, že máte chuť. Je to sexy i ve chvíli, kdy zrovna neumíráte touhou, ale věřte, že malinko kamufláže je v takové chvíli jen ku prospěchu. Oběma.

2. Neodsuzují

Každý má nějaké sexuální fantazie a není nic horšího než nasadit znechucený výraz, když se vám s těmi svými partner svěří. Že po vás chce něco, co vám nepřipadá moc vzrušující? „Než vyslovíte odsuzují soud, nejdříve se samy sebe zeptejte, zda realizace partnerovi fantazie vás či jeho nějak zraní. Fyzicky nebo emočně. Pokud je odpověď ‚ne‘, minimálně o tom přemýšlejte,“ radí Tracey Cox.

Ty nejlepší milenky jsou otevřené jakýmkoli nápadům, i když to neznamená, že s každým musejí nakonec souhlasit. Někdy stačí už jen to, že ho zvažují.

3. Umějí říct: Ne!

Ženy, které na vše, co se týče postele, kývnou jen proto, aby svému milenci vyšly vstříc, nejsou sexy! „Potěšit čas od času partnera něčím, co vás až tak nebere, je hezké, ale vše má své hranice,“ říká Tracey Cox. A umět říct „ne“, být i v sexu hrdá a mít jasno v tom, co chcete a nechcete, je přitažlivější než bezmezná povolnost.

Foto: forma82, Shutterstock.com

Super milenky iniciují sex a vědí, že muži mohou selhatFoto: forma82, Shutterstock.com

4. Milují různorodost

Dobrým milenkám nestačí v posteli pořád dokola to samé. Stejné polohy, stejné doteky, neustále stejný milostný scénář… Nuda! Proto milují změny a umějí je iniciovat. Vymýšlejí, zkoušejí, navrhují drobná i výraznější zlepšení.

5. Vědí, že muži nejsou roboti

Každý muž má své lepší a horší dny. Je třeba unavený, naštval ho šéf, leze na něj chřipka, nemá náladu. A tak není ve formě, nemá chuť na dlouhé mazlení, chce jen rychlovku, nebo má potíže s erekcí. „Ženy, které z brzké ejakulace nebo třeba absence erekce nedělají žádnou vědu, neberou si ji osobně a z ničeho neobviňují ani muže, jsou výhra. Muži přece nejsou roboti, erekce není žádná automatická samozřejmost,“ tvrdí Tracey Cox.

6. Orální sex? Ano!

Podle Tracey Cox je míra toho, s jakou ochotou žena poskytuje muži orální sex a s jakou radostí ho od něj přijímá na oplátku, přímým indikátorem, jak dobrá je v posteli. Orální sex je totiž mnohem víc než soulož – je nesrovnatelně intimnější a osobnější a muži ho milují. Je pro ně jasnou známkou, že jsou přijímáni a milováni.

7. Dokážou si říct, co chtějí

Každý muž, s nímž spíte, chce být vaším nejlepším životním milencem. Souvisí to samozřejmě s mužským egem, ale i s tím, že vás miluje a chce, abyste byla sexuálně spokojená. Ale nezeptá se, co se vám líbí nejvíc, protože nechce vypadat neschopně. „Dobrá milenka umí muže chytře navést. Přesune jeho ruku tam, kde ji chce mít, když se jí opravdu něco líbí, dá to najevo vzdechy a podobně,“ radí Tracey Cox.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Muži milují sebevědomé ženy, které mají rády své těloFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

8. Jsou hlasité tak akorát

Když souložíte s někým, kdo při tom nevydá ani hlásku, není to moc vzrušující. Partnerovy hlasové projevy jsou totiž známkou toho, že si to s vámi užívá. Pravým opakem těchto „tichošlápků“ jsou lidé, kteří při sexu křičí tak hlasitě, že se jejich protějšek v podstatě nemůže vůbec uvolnit a soustředit na svůj prožitek. A někde mezi těmito protiklady je zlatý střed, který super milenky ovládají.

9. Milují své tělo

Nemusíte mít křivky modelky, přesto se můžete mít ráda. A muži rozhodně dávají přednost ženám s fyzickými nedokonalostmi, které se ale umějí uvolnit, nebojí se ukázat nahé a užívají si každý dotek. Jednoznačně je preferují před těmi, jež jsou možná úchvatně krásné, ale z nějakého důvodu se stydí nebo vyžadují milování v naprosté tmě.

10. Předstírají orgasmus jen výjimečně

Překvapuje vás to? Ale co když partner dělá vše dobře, tak, jak má, tak, jak to vždy funguje, ale vám se z nějakého důvodu (jste unavená, nemocná, něco vás trápí) nedaří vyvrcholit? „V tuhle chvíli je prostě laskavé orgasmus předstírat. Problém je, když vyvrcholení hrajete, i když jste ho s ním nikdy neměla, nebo jen zcela výjimečně. V takovém případě se jen stěží naučí, jak na to, když má pocit, že je vše v pořádku,“ upozorňuje Tracey Cox.

Související témata:

Načítám