Hlavní obsah

Tipy, jak připravit pleť na podzim

Foto: shutterstock.com

Dopřejte pleti látky, které potřebujeFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, je to bohužel tak. Léto skončilo a blíží se podzimní plískanice. Ty ale, stejně jako zima, nejsou pro krásu to pravé. Je na to vaše pleť připravena?

Článek

Podzim je přechodné období, typické dost nestálým počasím, což vaší pleti neprospívá. Na druhou stranu po něm následuje ještě méně příznivá zima, takže byste měly podzim brát za čas, kdy si můžete pokožku na zimu připravit. Pojďme na to!

Odstraňte přebytečné buňky

Po létě, kdy jste si na obličej nanášely různé krémy a mléka na opalování, byste měly hlavně myslet na správné vyčištění pleti a odstranění odumřelých buněk. V první řadě tedy provést důkladný peeling obličeje, abyste odstranily přebytečné buňky a umožnily, aby se kosmetické přípravky dostaly tam, kam mají. Peeling je možné zakoupit i ve formě pěny, což je velmi praktické na nanášení. Zhruba minutu masírujte krouživými pohyby obličej a nezapomeňte také na tzv. T-zónu, tedy zónu čela, nosu a brady, která může být u někoho problematická. Minutový peeling napomůže barevně sjednotit vaši pleť, vyčistí ji skutečně do hloubky a připraví ji tak na další ošetření.

Tip: Zkuste například čisticí pleťový peeling od Avonu, 199 Kč.

Pleť dostatečně vyživte

V okamžiku, kdy je pokožka důkladně a hloubkově vyčištěná, můžete přistoupit k její patřičné výživě. Zatímco v létě šlo hlavně o to, aby byla pleť dostatečně hydratovaná, před zimou byste měly zabezpečit, aby se jí dostalo všech látek, které potřebuje. Dopřejte tedy své pleti výživnou masku, kterou budete nanášet na suchou tvář. Změnit byste měly také denní krém. Zatímco v létě se používají hlavně ty hydratační a takové, které omezují tvorbu mazu, na podzim jde o krémy, které zejména vyživují. Některé firmy nabízejí dokonce speciální krémy, které bojují s nepřízní a výkyvy počasí, což je přesně případ podzimu.

Tip: Výživu načerpejte z Rodinného pleťového a vyživujícího krému od Dermacolu nebo Revitalizačního denního krému od Avonu s SPF 20, 289 Kč.

Foto: shutterstock.com

Pleť vám bude vděčná za čerstvou zeleninuFoto: shutterstock.com

Osvěžte svoji pokožku

Masku, která se nevsákla, je třeba z obličeje odstranit. To nemusíte provádět obyčejnou vodou z kohoutku, ale raději pleťovou vodou. Vybírejte takovou, která je bez alkoholu, aby ponechala vaši pleť pěkně rozzářenou, a ne matnou. Na odstranění použijte vatový tampon. Nakonec můžete použít na rozjasnění tzv. hydratační sérum, které zajišťuje hloubkovou hydrataci pomocí pár kapek séra.

Tip: Vyzkoušejte hydratační masku od Ryoru s minerály mořských řas.

Nezapomínejte na jídelníček!

Podzim s sebou přináší kratší dny a stále méně sluníčka a čerstvého vzduchu. Zavíráme se uvnitř málo větraných prostor a to naší pleti určitě neprospívá. Pamatujte na to, že i správná životospráva se na stavu pokožky zobrazí! V první řadě si i nadále snažte dopřávat čerstvou zeleninu a ovoce, stravu bohatou na vlákninu, celozrnné pečivo nebo luštěniny. A rozhodně nezapomínejte na dostatek spánku a dodržování pitného režimu! A hlavně myslete na to, že krása vychází zevnitř a že vaše vnitřní spokojenost se na vás jistě odrazí!

Reklama

Související témata:

Načítám