Hlavní obsah

Správné nalíčení krok za krokem

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S tvářenkou dokážete divyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Povzdechnete si každé ráno u zrcadla, že váš obličej je příliš kulatý, nebo naopak hranatý? Málokterá z nás je spokojená. Ovšem důležité je umět podtrhnout svoje přednosti. Vyzbrojte se tvářenkou, s níž se opravdu dá mnohé vykouzlit, a jdeme na to!

Článek

Kulatý obličej

Pokud máte podobně tvarovaný obličej jako Cameron Diaz, tak pro vás bude dobré, když nanesete tvářenku ve výraznějším odstínu, aby vše vypadalo plastičtěji. V kulatém obličeji s baculatějšími tvářemi je třeba vykreslit konturu rtů v dlouhých rovných liniích a ostřeji vymalovat srdíčko na horním rtu. Na odhalené čelo je účinné, když nanesete pudr na jeho strany a rozetřete směrem ke vlasům.

Podlouhlý obličej

V tomto případě stačí běžný odstín podkladu na čelo a bradu a pak tmavší make-up (maximálně však o dva odstíny ). Tmavá místa na bradě a čele přepudrujte tmavším pudrem a potom transparentním celý obličej. Vše se krásně spojí a nebudou vidět jednotlivé přechody a hranice. S tmavým stínováním začínejte pomalu a intenzitu zvyšujte.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pro kulatý obličej je vhodná světlá tvářenkaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Hranatý obličej

Tentokrát to chce tmavší pudr na strany čela, hrany čelisti a případně i na špičatou bradu. Vše se jemně rozetře. U hramatého obličeje se zaměřte především na ladné oblé kontury rtů a obočí. Dodají vám více ženskosti. Tvářenku nanášejte kulatým štětcem na pomyslnou spojnici koutku rtů a vrcholu ucha s tím, že vynecháte jeden centimetr od rtů.

Oválný obličej

Jestli máte oválný obličej, tak si můžete gratulovat. Tento tvar je totiž obvykle považován za dokonalý. Nejširší je ve výši lícních kostí, směrem k bradě a čelu se lehce zužuje. Symetrický obličej není nutné výrazně korigovat. Použijte proto jen lehce růž na tváře a máte hotovo.

Reklama

Související témata:

Načítám