Hlavní obsah

Jak se správně rozcvičit? Zkuste dynamický strečink

 

Reklama

Máte sedavé zaměstnání a jste celí ztuhlí? Nebo sportujete pravidelně a chcete trénink zefektivnit? Pak byste měli vědět, jak správně zmobilizovat celé tělo. Víme, jak to provádět bezpečně a technicky správně.

Článek

Protahování těla není dobré jen pro zlepšení flexibility. Správné protažení připraví svaly i klouby na zátěž a tělo pak při cvičení lépe funguje, navíc tak předcházíte případným úrazům a nadbytečnému namožení. Je také velmi vhodné pro lidi se sedavým způsobem života. Víte, jak tělo zmobilizovat efektivně? Podívejte se na videonávod s trenérem.

Pro ztuhlé tělo i před tréninkem

Jednou z hlavních výhod dynamického strečinku (mobilizace) je zahřátí a protažení svalů a následné zlepšení výkonu. Oproti klasickému protahování, kdy se sval jen natáhne, u tohoto typu se svalstvo aktivuje a následně lépe funguje nejen v běžném životě, ale i při samotném cvičení.

Díky mobilizačním cvikům vás svaly nebudou zbytečně bolet a ani při náročné a pravidelné námaze se nezačnou zkracovat a budou správně růst. Náležité protažení snižuje svalové napětí a vede k lepšímu držení těla. Ve videu vám fitness trenér Vladimír Kalečík prozradí, jak se připravit na cvičení, aby bylo účinnější a bezpečnější, a jak po prosezeném dni mobilizovat zanedbané části těla.

Děkujeme Form Factory Fitness Center Anděl za poskytnutí prostoru k natáčení. Plzeňská 8, Praha 5 – Smíchov, formfactory.cz

Reklama

Načítám