Hlavní obsah

Jak se v posteli přihlásit o to, po čem skutečně toužíte?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Ať už chodíte s někým novým, nebo jste měli svatbu před dvaceti lety, jestli chcete v ložnici zkusit něco jiného, je důležité to svému partnerovi říct. Že to pro vás není snadný úkol? Protějšek je méně vnímavý? Nevadí. Použijte triky chytrých horákyň!

Článek

Možná se obáváte, že když se partnerovi svěříte, po čem v sexu skutečně toužíte, zlehčí to nebo se vám rovnou vysměje. Chcete slyšet dobrou zprávu? „Vyjádření sebe sama a svých sexuálních potřeb ale nemusí být vůbec nepříjemné nebo trapné,“ říká kalifornská sexuoložka Ava Cadell, která považuje povídání si o skrytých sexuálních potřebách za skvělou příležitost, jak svůj milostný vztah posunout o něco dál. Proto poskytuje návod, jak to udělat, aby byl partner víc vnímavý vůči vašim přáním a potřebám.

Otevřete téma během předehry

„Správné načasování hraje velkou roli. Téma neotevírejte přímo při milování, můžete partnerovi zkazit náladu. Na druhou stranu ho svými potřebami nebombardujte v momentě, kdy je zabraný do práce a jeho mysl se soustředí na jiné věci, než je sex,“ apeluje sexuoložka s tím, že za ideální chvíli považuje předehru. „To ale neznamená těsně před sexem. Předehra představuje i romantickou večeři nebo dokonce cestu autem – když jedete na víkend mimo město,“ vyjmenovává Ava Cadell.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Při milování už je pozdě, nejlepší doba na rozhovor o vašich představách je předehraFoto: fizkes, Shutterstock.com

Udělejte z toho hru

Pokud se obáváte, že protějšek zareaguje neadekvátně, zaobalte své tužby do malé hry. „Vždy svým klientkám říkám, aby partnerovi poskytly tři možnosti výběru. Stačí se jednoduše zeptat, co chce večer dělat. Nabídněte mu například striptýz, novou sexuální pozici nebo svazování. On sám si vybere podle svého gusta, takže získá pocit, že to všechno byl v podstatě jeho nápad,“ dál uvádí Ava Cadell. Skvělé na tom je, že tuhle hru můžete hrát donekonečna. Nebo do té doby, dokud vám nedojde inspirace.

Využijte názorné ukázky

Mezi možnosti, jak se v posteli přihlásit o to, po čem skutečně toužíte, patří i jednoduché sdělení směrem k partnerovi. „Dneska jsem na internetu narazila na zajímavou věc. Myslím, že to zní docela zábavně, možná bychom to dnes večer mohli vyzkoušet.“ Jestli se podobnému přímému sdělení nevyhýbáte, jistě se vám bude zamlouvat i nápad se sexy ukázkami. Navrhněte společné procházení videí.

Jděte do toho naplno

Není ale sledování porna pro partnery spíš škodlivé, jak tvrdí někteří? „Internetový sex určitě nemění psychiku. Bývá zpestřením, obohacením, únikem i relaxací. Pornografie a kybersex může při párové inspiraci mít určitý význam, podněcuje vzrušení i v sexuálně skomírajícím vztahu,“ je přesvědčen český sexuolog Zlatko Pastor s tím, že míra nebezpečnosti je v porovnání se zobrazováním a propagací násilí zanedbatelná. „Dobře poučený jedinec vyrovnaný s vlastní sexualitou dokáže rozeznat iluzi od skutečnosti.“ Tak se nebojte a na večer vyberte pár neslušných snímků. Získáte inspiraci a ještě si užijete spoustu zábavy.

Oslovte třetí osobu

Ava Cadell na svém blogu ve svých radách pokračuje. „Začněte komplimentem. Včas mu řekněte, že je to ten nejlepší milenec a že vše, co si představujete, děláte jen s ním. Mužské ego zůstane nedotčené, partnera pouze utvrdíte v jeho schopnostech. Po tomuto triku je méně pravděpodobné, že bude vůči vašim návrhům něco namítat. Můžete také zvážit uvedení třetí osoby do vašeho vztahu. Díky návštěvě sexuálního poradce lépe vyjádříte své skutečné touhy,“ ještě podotýká

A jak to máte vy? Říkáte partnerovi, po čem v posteli toužíte?

Reklama

Načítám