Hlavní obsah

Jak si vybavit domácí kancelář

Foto: Möbelix

Šedá je ideální barva pro minimalistický interiér, přírodní masiv zase vnese prvek hřejivosti a nadčasovostiFoto: Möbelix

Ať už jste na volné noze, nebo vás do režimu home office přivedla pandemie, jistě oceníte dobře zařízené místo na práci. Jak si zařídit domácí kancelář?

Článek

Čím více času trávíte prací doma, tím více pozornosti i prostředků byste měli věnovat svému pracovnímu místu. Díky kvalitnímu vybavení se vám bude nejen lépe a komfortněji pracovat, ale pocítíte to také na svém zdraví.

Pracovní kout

Pokud nemáte dostatek prostoru nebo z domova pracujete jen občas, řešením pro vás bude pracovní kout. Ať už bude umístěný v ložnici či obývacím pokoji, měl by ladit se zbytkem místnosti. Můžete zvolit psací dřevěný stůl, kombinaci masivu a lamina nebo provedení s kovovou podnoží, která působí vzdušně. Velikost stolu by měla odpovídat tomu, kolik prostoru na desce při práci potřebujete. Pokud vystačíte jen s notebookem nebo zkrátka nemáte místa nazbyt, řešením pro vás budou menší stolky na laptop. Vejdou se do každého rohu či výklenku a neruší celkový dojem z interiéru. Většinou mají jen malou zásuvku nebo vůbec žádný úložný prostor, proto je v případě potřeby doplňte stylově odpovídajícím kontejnerem na kolečkách.

Foto: Möbelix

Díky tenké kovové podnoži působí psací stolek odlehčeným dojmem, navíc dodá místnosti špetku industriálního stylu Foto: Möbelix

Náš tip: Nejdůležitějším prvkem, který má zásadní vliv na zdraví i pohodu, je kvalitní židle. Pokud na ní netrávíte osm hodin denně pět dní v týdnu, můžete zvolit třeba designové sametové křesílko. V opačném případě se zaměřte především na ergonomii a vybírejte v kategorii pracovních židlí. Bývají sice robustnější, ale jen ony vám poskytnou dokonalý komfort při dlouhém sezení. Měly by být výškově nastavitelné, mít polohovatelnou opěrku zad (nejlépe z prodyšné textilie) a ideálně i područky.

Foto: Möbelix

Rohový psací stůl poskytne dostatek místa na práci i ukládání a čalouněná židle s područkami pohodlí při celodenním sezeníFoto: Möbelix

Samostatná pracovna

Máte-li na práci vyčleněnou samostatnou místnost, nemusíte se v ničem omezovat. Na prvním místě je rozhodně ergonomie a praktičnost stejně jako dostatek úložných prostor (v závislosti na tom, kolik toho k práci potřebujete). Nevadí, když zvolíte strohý, ale praktický kancelářský styl, protože to vše bude schované za dveřmi. Jestliže se však budete cítit lépe v útulném prostředí, neváhejte i sem vnést prvky oblíbeného interiérové stylu, který převažuje ve zbytku domácnosti.

Foto: Möbelix

Kolekce elegantních drátěných doplňků vám pomůže udržet přehled a pořádek na pracovním stoleFoto: Möbelix

Detaily, na nichž záleží

Doplňky dělají nejen domov, ale také pracovnu. Zde oceníte účelnost, protože by vám měly především usnadnit práci. Nicméně je dobré vzít v potaz i vzhled. Nejjednodušší bude, když budete vybírat z jedné produktové série. Opět se snažte sladit je s celkovým vyzněním, které místnosti propůjčuje ostatní vybavení. Dáváte-li přednost kreativitě, můžete si je dokonce vyrobit či alespoň vyzdobit sami.

Reklama

Načítám