Hlavní obsah

Jak správně aplikovat řadu Aknestop?

Reklama

Řada Aknestop od české kosmetické firmy Ryor je komplexní řada výrobků, která účinně řeší problém aknózní i mastné pleti. Nejdůležitějším krokem při ošetření pleti je její čištění.

Článek

V přípravcích Aknestop od Ryoru jsou využity extrakty ze šalvěje, jalovce, tea tree, ale také extrakty z mořských řas a aktivní látka fytosfingosin, která má antibakteriální a protizánětlivé účinky.

Jak a proč vzniká akné?

Akné je jednou z nejčastějších kožních chorob, která trápí především mladistvé. Vliv na tvorbu akné mají hormonální změny, kdy se tvoří nadměrné množství mazu v mazových žlázkách. Vývod žlázy se v důsledku problémů při akné ucpe, vytvoří se na něm rohovinová zátka, která brání vytékání mazu. Za přispění specifických bakterií vznikne zánět, a následně může dojít i k vytvoření hluboké jizvy. Ovšem pokud se akné vyskytuje i v dospělosti, je potřeba hledat příčinu i jinde, například mimo jiné v nevhodném životním stylu.

Jak tedy pleť s akné ošetřovat?

Čištění pleti

Základním a nejdůležitějším krokem u jakéhokoli typu pleti je její čištění, a tedy ani aknotická a mastná pleť není výjimkou. U tohoto typu pleti provádějte stejné čištění ráno i večer, tedy:

1.Pokud je pleť nalíčená, nejprve se odličte pomocí Micelární vody či Dvoufázové odličovací emulze.

2. Pleť vyčistěte Čisticí pěnou na problematickou pleť. Mimochodem tuto pěnu je možné využít i během sprchování při ošetření akné v místě dekoltu či zad.

3. Následně pleť dočistěte Bylinným tonikem na problematickou pleť.

4. Na závěr aplikujte vhodné přípravky k dennímu či nočnímu ošetření.

Nejdůležitějším krokem je čištění pleti

Denní péče

Na vyčištěnou pleť aplikujte přípravek Zklidňující sérum na rozšířené póry. Jedná se o lehký přípravek, který bude účinně regulovat množství mazu, stahovat póry a pleť klidnit.

Následně doporučujeme pleť překrýt ještě Ochranným krémem na problematickou pleť, a to především v podzimních a zimních měsících, kdy je pleť nutné chránit před nepřízní počasí, aby nedocházelo k jejímu poškození.

Zklidňující sérum na rozšířené póry (152 Kč) a Ochranný krém (120 Kč)

Noční péče

Noční péči volte dle znečistění pleti a rozsahu akné. V případě rozsáhlejšího výskytu akné na pleť aplikujte Krém s fytosfingosinem, který má výrazné antimikrobiální a protizánětlivé účinky. Při pravidelném používání přípravku se snižuje tvorba kožního mazu a výrazně se omezují projevy akné. Je možné, že pleť se začne mírně olupovat.

V případě mastné pleti s pouze lehkým výskytem akné na pleť aplikujte pouze Zklidňující sérum na rozšířené póry.

Důležité je vybrat vhodný noční krém dle typu pleti

Jak na černé tečky?

Při výskytu zanesených pórů neboli komedonů dodržujte stejné ošetření, především se zaměřujte na denní a noční aplikaci Zklidňujícího séra na rozšířené póry.

Významným pomocníkem při ošetření je také Gelová maska slupovací. Maska se nanáší 1–2x týdně rovnoměrně na pleť, ideálně ve dvou tenkých vrstvách za sebou. Masku necháte 20–30 minut působit, dokud není zaschlá. Poté masku snadno sloupnete směrem od brady k čelu. Na masce vidíte, že na ní zůstaly nalepeny nečistoty, které byly usazeny v pórech.

Gelová maska slupovací (87 Kč) je ideální na černé tečky

Pokud se tvoří nový pupínek

Jestliže cítíte, že se tvoří nový pupínek, zapomeňte na to, že si ho vymáčknete sami. Mačkáním riskujete rozšíření bakterií po celém obličeji, čímž si způsobíte nemalé problémy. Proto raději „mačkání“ přenechte odborníkům a na tvořící se pupínek naneste co nejdříve Antiakné roll-on na problematickou pleť, který je ideálním a skladným pomocníkem během celého dne – vejde se do tašky, ale i do kapsy.

Aplikaci několikrát během dne opakujte. Pokud problém zachytíte včas, pupínek už nevznikne a pokožka se znovu zklidní.

Antiakné roll-on (81 Kč) je vhodný k bodové aplikaci

Navštivte bezplatnou kosmetickou poradnu na www.mujryor.cz.

Více informací najdete na www.ryor.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám