Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Partner má problémy s erekcí. Mně to nevadí, ale on se trápí

Foto: Profimedia

Pochopí Martinin partner, že pro ni není častá frekvence sexu příliš důležitá, a přestane se kvůli tomu trápit a brát povzbuzující léky?Foto: Profimedia

Reklama

Paní Martina (49) se trápí. Její přítel totiž trvá na tom, aby společné milování bylo vždy stoprocentní, přestože už nejsou nejmladší. A prý to dělá hlavně kvůli ní.

Článek

Jaký názor máte na postoj Martiny, která se nám ozvala na e-mail jaktovidichlap@prozeny.cz, vy? Možná s ní souhlasíte, nebo naopak stojíte na straně jejího přítele. Ale co na to říká Josef Hausmann?

Čtenářka Martina: „Můj problém má jméno orgasmus. Ne ovšem můj, ten partnerův. Jsme spolu 8 let. Příteli je 57 a mně 49. Oba máme dospělé děti z předchozích manželství. Můj přítel má v poslední době zdravotní potíže, které souvisejí s věkem, a léky, které užívá, částečně snižují erekci, a tím schopnost dosáhnout vyvrcholení. K němu sice dochází, ale ne vždycky.

Přítel má z toho těžkou hlavu a řeší problém viagrou. Taky se odmítá poradit se svým lékařem ohledně častosti použití. Mám dojem, že to dělá víc kvůli mně než kvůli sobě, že se přede mnou nechce shodit. Já ale nechci, aby bral další prášky – a když už, tak jen ,svátečně´.

Přítel se mi pořád moc líbí, miluju ho jako dřív a ráda se s ním mazlím i bez toho vyvrcholení. Vždyť orgasmus není, a natož v našich letech, společenská povinnost. Nebo ano? Mně by stačil sex s ,koncovkou' jednou za měsíc. O to víc si ho užiju. Snažila jsem se mu svůj postoj vysvětlit, ale on na to, že prý to říkám jen z ohledů na něj a ve skutečnosti mi ,to' chybí. Jak ho jen přesvědčit, že stárnout je normální?“

Vážená Martino, mužům většinou záleží více na pohlavním uspokojení ženy než na svém – samozřejmě u ženy milované, nikoli u prostitutky, na které jim nezáleží a kde za své peníze chtějí své „zboží“. To ukojení partnerky lze provést mnoha jinými a svým způsobem zábavnějšími způsoby než tupým přirážením. Zmiňuji to proto, že z vašeho dopisu vysvítá, že „koncovka“ chybí i vám, a že se váš muž o ni (marně) pokouší, aby se tak řeklo „na klasika“.

Vysvětlit muži, že vám to stačí jednou za měsíc a že stárnout je normální, asi nepůjde. Jednak z toho čiší samaritánství, které muži nesnášejí, jednak on má (od kamarádů přehnané) informace o průměrné sexuální výkonnosti, a možná i na vás je poznat, že byste to snesla častěji.

Šlo by ale zahrát právě na onu mužskou strunu radosti z uspokojování ženy, přičemž byste mu nějak (třeba přehnaně hlasitou odezvou) při „náhradní“ stimulaci dávala najevo, že pro vás jsou ostatní formy sexuálního ukájení stejně úžasné, ba úžasnější, než „klasika“.

Tím by mu odpadly starosti o vás a jeho vlastní „koncovka“, jak říkáte, přestane být tak důležitá. Co se jí týče, dejte si na čas a netlačte za každou cenu na pilu. Když budete uspokojena vy, hlavní problém mu odpadl (ano, takoví jsme my muži dobráci).

Znepokojující je ovšem fakt, že poruchy jeho erekce jsou odrazem poruch vnitřního zdraví. Hlavně pozor na cukrovku, nikotin a vysoký tlak – prášky proti tlaku obsahují beta blokátory ztěžující erekci. Takže ať nesladí, málo jí – raději trochu hladoví, nekouří a (ano, i chlap) běhá 10 km denně. Jinak vám umře a nebudete mít ani to jednou za měsíc.

Reklama

Načítám