Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Pro ženu je kultivace nitra ztráta času

Foto: thinkstock

Ženy nemají čas na hlouposti typu hudebního vzdělání, musí přece žít, ne?!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediné hodnoty, za které žena vymění sex, jsou peníze či jejich ekvivalenty – moc, postavení, majetek. Nebo se pletu?

Článek

Motto článku, tedy citovaný příspěvek do diskuse pod jedním z posledních článků této rubriky, shrnuje velkou moudrost tohoto světa: Jděte se střelit, všichni vy romantičtí snílci, básníci, nosiči kytiček, skladatelé dostaveníček a pozorovatelé hvězd.

Jste za blbečky, o vaše komodity není zájem, pokud ovšem nedovedete vyměnit symfonii za pozlacené cetky a sbírku básní za auto. Vlastní sportovně-kulturní kultivaci, do které muži investují nemalé prostředky, považují ženy – jak se ukázalo – za motivačně nezajímavou.

Důvody jsou celkem pochopitelné.

  • 1. K čemu je ženě znalost cizích jazyků, zvládnutí hudebního nástroje či stylový tenisový bekhend, když její nejdůležitější posouzení (prováděné na seznamovacím trhu) se bude výlučně týkat její postavy?
  • 2. Přece se žena nebude vzdělávat třeba muzikálně proto, aby (jak to činí muži) bavila své okolí. Ona je tu přece od toho, aby byla bavena, kašparství přísluší mužům, ne jí.
  • 3. Žena je duševní myop (řečeno s Schopenhauerem), tedy krátkozračec, jehož horizont nepřesahuje přítomnost. Dřít deset let stupnice na klarinetu s tím, že jednou zahraji Ecker Bilka, je absurdní, když za chvíli tady zazvoní kámoška a já ještě nevím, jaké si vezmu boty, a když zítra přijede Petr a já vůbec nevím, co mu mám říct…
  • Názor muže se hodí Když chlap, tak pořádný, nemyslíte? Josef Hausmann k takovým rozhodně patří! Vstupte spolu s námi do světa vztahů z jeho, mužského, pohledu: dozvíte se třeba, že po kritice žen přijde vždy krutý trest nebo podvést jde každá ženská, i ta hodná. 4. Ženu velké problémy tohoto světa (společenské, přírodovědné, státnické) nezajímají. V encyklopediích význačných vědců či státníků figurují ženy v zanedbatelné míře. Žena nepůjde nikdy za nic bojovat (pokud jí za to nenabídnou peníze nebo místo), nevytasí se s novou ideologií, nebude propagovat novou hudební formu. Tak ji neotravujte s nějakou duchovní osvětou.
  • 5. Žena je vždy in. To znamená, že sleduje TV seriály, aby byla v obraze, přečte Vlastu, Ženu a módu, Feminu, Elle a další trháky – víte, co je to práce? Kde by jí zbyl čas na klarinetové etudy?!
  • 6. Žena dovede rozlišit mezi blbostí a věcí, která stojí za to. Chlap ne – proto pořád dělá blbosti – kromě klarinetu i vynalézá ledničky, spravuje auta, štěpí atom a rozsvěcuje žárovky. Kdyby se aspoň potom v předsíni přezul!
  • 7. Žena se nejlépe cítí na pavlači. Muž, když vidí, jak úžasný je svět univerzit, kajaků a skal, zatouží, aby se žena jeho nádherného světa také účastnila. I zasvětí ji do tajů matematické analýzy, naučí ji eskymovat i slaňovat – a ona se pak obloukem vrátí na tu pavlač.

Jak těm ženám závidím. Jak jednoduchý je život postavený na penězích, cetkách a klevetách o ničem. No nic, jdu si číst De Bello Gallico. Když už to ten Caesar napsal, někdo by to číst měl. Kdo jiný připadá v úvahu než nějaký chlap?

Žena na voloviny přece čas nemá…

Reklama

Související témata:
Nitra
Komodity

Načítám