Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Proč je Česko plné pivařů a pupkáčů?

Foto: thinkstock

Chlapi pivo milují, ale nesmí ho být moc...Foto: thinkstock

Reklama

Začátkem týdne jsme vás vyzvali, abyste samy psaly dotazy našemu chlapovi Josefu Hausmannovi. A máme tu první z nich, přímo na tělo. Tedy na těla. Ta pupkatá a nepěstěná současných mužů! Kdo za ně může?

Článek

V pondělním editorialu jsme vás vyzvali, abyste na jaktovidichlap@prozeny.cz posílaly otázky na mužský a ženský svět přímo našemu chlapovi Josefu Hausmannovi. Vybrali jsme první z nich!

Hana (34 let, Praha):„Pane Hausmanne, pořád píšete, že muži jsou hrozní hrdinové, co lezou po skalách, vyhledávají dobrodružství, v potu tváře vydělávají peníze a kvůli ženám se můžou přetrhnout. Můžete mi tedy vysvětlit, jak je možné, že v téhle zemi převládají pupkatí a neudržovaní strejcové, které kromě televize, lahváče a fotbalu nezajímá vůbec nic? Ať kolem sebe koukám, jak chci, vámi popisovaných individuí mnoho nevidím. To se při evoluci stala nějaká chyba?“

Vážená paní, vaše otázka je námětem na tlustou knihu o degeneraci lidstva. Musím se proto částečně omezit na heslovitý výčet zdůvodnění. S ohledem na strategii „blaho našich čtenářek především“ se prý redakce zdrží politicky korektní (jak to sousloví nenávidím!) cenzury. Jinak by na Váš dotaz (pro mne – otce dvou dcer na vdávání – velmi palčivý a aktuální) ani odpovědět nešlo.

1. Píšu o své generaci– vyrostlé v rodinách s otci, ve sportovních klubech, skautu, Sokolu, ano – i v pionýrských táborech, na stromech v parku, na loukách jako indiáni, na lyžích i bruslích, v hudebních školách i ve večerních jazykových kurzech, ve vzájemných soutěžích.

Kromě nezbytných ideologických nesmyslů na nás z médií působila i skutečná kultura. Zcela běžně zněl na všech rozhlasových stanicích Gershwin i Beethoven, televizní a filmová (i když cenzurovaná) tvorba klasiků nám ukazovala morální hodnoty, podle nichž jsme mohli posuzovat své chování, a klukům přinášela příklady hodné následování (Vinnetou), nikoli zavrženíhodné (dnešní pseudocelebrity). To vše jsme si přinesli do pozdějšího života.

2. Statisíce let trvající evoluci(tj. přednostní uplatnění kvalitních genů) přetrhl sociální stát. Ten umožňuje přežívání lenochů, zbabělců a televizních tlusťochů, vyživuje jejich potomky (a tím zmnožuje jejich geny), umožňuje ženám vybírat si otce svých dětí podle jiných vlastností (např. módní střih saka či kudrnatý vlas), než byly vlastnosti osvědčené pro přežití a soužití – Vámi zmiňované v dotazu. Geny pupkaté zahálky, nijakosti a závislosti na všem možném dostávají touto cestou zelenou do dalších generací.

3. – xx: Telegraficky: (Záměrně) zoufalý stav školství a kultury. (Záměrné) ničení klasických a státotvorných hodnot – upřednostňováním menšin, imigrantů, feministek, homosexuálů a podobně. Překroucení slova „úspěšný“ za „bohatý“ a z toho plynoucí modla peněz. Feministické zesměšňování mužských a ženských rolí, vytěsňování otců od rodin a propagace takzvaných neúplných rodin (tj. uštvaných matek). Výchova dětí k neúctě k autoritám – otcům, učitelům, trenérům, policistům a tak dále. Takzvané domácí násilí – dle mě bič na poslední muže ochotné se oženit. Virtuální sex. Parazitizmus úředníků na sociálních programech. Mediální vzývání pokleslých charakterů. Pozitivní diskriminace. Uf – už dost, než mě trefí šlak!

Protože většina z toho se děje s dopuštěním (a požehnáním) státu – vyvstává otázka, proč se tomu neudělá přítrž.

Kdo z toho co má? Cui bono? Zkuste si na ni odpovědět sama. Nechci už dál napínat trpělivost zastánců politické korektnosti, mainstreamingu, integrace a všech těchhle „vymožeností“.

Reklama

Načítám