Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Zahýbá vám se starší? Buďte ráda, že ne s mladší!

Foto: Stock-Asso, Shutterstock.com

Vyhodit ho, když je nevěrný, nebo to vydržet? To je dnešní otázka pro našeho chlapa!Foto: Stock-Asso, Shutterstock.com

Reklama

Eva je podvedená, zdrcená a zklamaná. Co si má počít s manželem, který na ni hrál habaďůru dlouhých osm let? Na názor se ptá našeho chlapa Josefa Hausmanna!

Článek

Eva Josefu Hausmannovi napsala do e-mailové schránky jaktovidichlap@prozeny.cz o svém trápení: „Je mi 35 a jsem s manželem už 15 let. Vzali jsme si hypotéku a koupili krásný byt, máme syna a podle mého názoru nám to v manželství docela klapalo. Jenže jsem se úplnou náhodou dozvěděla, že manžel udržuje milostný vztah s jednou ženou a že to trvá již 8 let! Byla jsem z toho v šoku.

Když jsem na něj zatlačila, přiznal se ke všemu, a navíc mi řekl, že ji má rád, že to není jen v sexu. Nechtěl však rozbíjet rodinu, a proto vše tutlal tak dlouho. Nejvíc mě však rozhodila skutečnost, že dotyčné ženě je o 10 let víc než mně a o 5 více než jemu. Jsem zdrcená z toho, že zahýbal ,se starou', když měl doma ,mladou'. Co si o tom myslíte? Mám udržet rodinu, nebo ho vyhodit?!"

Vážená Evo, asi Vás to neuklidní, ale neděje se Vám nic, co by se milionům jiných žen (i mužů) nedělo také. S manželem máte fungující rodinu, vrací se k Vám, jezdí s Vámi na dovolenou, vychovává s Vámi vaše dítě, bude s Vámi a s vaším synkem rozbalovat dárky u stromečku. K politování je spíše Vaše sokyně.

Je jedno, jestli je starší nebo mladší – je jiná, a tím aspoň částečně uspokojuje odvěkou (nechci popudit slovem „genetickou“) touhu mužů po rozmanitosti sexuálních partnerek. Tuto touhu si muži uspokojují podle bohatství, kterým disponují. Mocní vládci si pořizují harémy se stovkami mladičkých konkubín, Váš muž se ze svého (učitelského?) platu zmohl aspoň na jednu postarší ochechuli...

Kvůli tomu manželství nerušte – aspoň zatím. Nevěrný manžel může být pořád ještě dobrým tatínkem vašemu synovi a o toho teď ještě pár let půjde především. Rovněž případné spory a výhrůžky rozvodem pokud možno neřešte před ním, určitě ho tyto výstupy bolí. Už slyším Vaše „Tak ať mu to ten můj povedený manžel neprovádí, a nebude ho to bolet“. Ale on to neprovádí jemu, ale Vám. Tak proč by to mělo bolet jeho?

Nedovedu si představit, jak jste se v bytě, který jste společně nabyli a společně splácíte, dostala do pozice: „Mám ho vyhodit?“ To nebude právně tak snadné, a už také proto bych na Vašem místě trochu vzal zpátečku. Píšete rovněž, že jste zdrcená z toho, že zahýbá se starou, když má doma mladou. Jako kdyby Vám tolik nevadilo, kdyby zahýbal s mladší. To byste se jistě cítila ohroženější.

Samotné občasné zálety Vašeho muže vaši rodinu neohrožují – vždyť za 8 let se nic nestalo, ba dokonce ani Vy jste nic nepoznala. (Zajímalo by mě, který dobrák Vám to vykecal.) Spíše bych se bál lehkovážnosti, s jakou se ke všemu přiznal, včetně jedovaté zmínky o tom, že to není jen v sexu. Kdyby mu na Vás záleželo, snažil by se zapírat nebo aspoň celou věc bagatelizovat.

Zkuste se zamyslet i sama nad sebou, jak znám mužské, tak hlavně nad tím, jak pečujete o své (mladé) tělo, a na případných nedostatcích zapracovat. Některé pětačtyřicátnice s pevným bříškem a sexy „podvozkem“ totiž lehce trumfnou mnohou mladici. Pokud se rozhodnete pro udržení rodiny, což bych Vám radil, do strategického plánu nezapomeňte zapracovat i atletickou údržbu těla.

Nevěřte řečičkám o takzvané vnitřní kráse žen. Šíří je machny líné udělat krok.

Reklama

Načítám