Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Že je ženám bez mužů líp? Lež!

Foto: thinkstock

Že jsou ženy po rozvodu bez mužů šťastné? Lež!Foto: thinkstock

Reklama

Často slýchám od starších a rozvedených dam rozmáchlá prohlášení o tom, že by už žádného mužské nechtěly ani za nic, takhle je jim líp, mohou svobodně cestovat, sportovat, vzdělávat se.

Článek

Z hlediska mlsného chlapa mi jejich zavržení mužského elementu (a potažmo sexu) přijde jako zmar – většinou jde o dámy vysportované, štíhlé a kultivované. Při proklamacích o krásném životě bez mužských se (v autobuse cyklozájezdu nějaké cestovky) navzájem ujišťují o své pravdě a jejich argumentace je zdánlivě logická a nenapadnutelná. Zamlčují však jednu věc – nehladí a nejsou hlazeny.

Mohou pak být opravdu šťastné? Touha hladit a být hlazen je nám od narození dána a její uspokojování (na rozdíl třeba od touhy utišit hlad nebo žízeň) je složité. Přináší to komplikace vztahů, emocí, riskujeme (a prožíváme) zklamání, bolest, nenávist, žárlivost – ale přesto není jiné cesty, nechceme-li se proměnit ve stroje. A právě strojům se takové dámy podobají.

Když uslyšíte jejich rozhovor, bude o tom, kolik kopců na zájezdu do Alp vyjely na kole, jaké si koupily nové běžky, kam chodí na aerobik, power jógu, powerplate, pilates, zumbu, bodystyling, TRX, jumping, vibrostation nebo spinning, popřípadě jak kariérově postupují. Zbavit se touhy po pohlazení totiž život náramně zjednoduší – jako by ho zjednodušilo, kdyby se člověk zbavil nutnosti spát a jíst. Tedy opět, kdyby se stal částečně strojem. Proč se uvedený druh žen ještě luxusně obléká a úzkostlivě udržuje svůj sex-appeal, když jim o sex (údajně) už dávno nejde? Snad jen proto, aby podtrhly svou převahu a nadřazenost a ubezpečily se ve své (zvrácené) pravdě.

Vytahovat se tím, že jsem zavrhl lásku a sex, a co teď díky tomu všechno stihnu, znamená dávat na odiv strojovou, sobeckou a bezcitovou stránku vlastní povahy. Kdyby se taková žena rozhodla nemít děti, existovalo by se jí ještě lépe. Schválně jsem neřekl „žilo“, protože stroje nežijí, ty jen existují.

Ať mně ale taková žena neříká (a hlavně ať o tom nepřesvědčuje jiné ženy), že teď je konečně šťastná. Ať nevykládá, že když na nějaké krásné vyhlídce stojí místo s objímajícím chlapem s bandou stejných tetek, jako je sama, když se v luxusním autě vrací ze supermarketu s nákupem pro jednoho, a když uléhá večer bez pohlazení, je teprve teď její život krásný.

Hodně lidí ji určitě lituje.

Reklama

Načítám