Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Žena ženu jen tak neoblafne

Foto: thinkstock

Žena ženu neoblafne. S muži jí to jde ale náramně dobře...Foto: thinkstock

Reklama

Už jsme probírali, že v zájmu přežití lidského rodu se u mužů geneticky vyšlechtila tendence uvěřit ženiným nářkům, stížnostem a slzám a brát výčitky vážně. Jenže ženy samy na lep snadno neskočí...

Článek

Pokud chlap vyslechl ženiny nářky, tak se dříve „rodina“ takového (pra)muže dostala (na jeho účet, možná i předčasnou smrt) z hlediska materiálního zabezpečení do evoluční výhody v porovnání s rodinou muže, který ženino fňukání vážně nebral. Uvěřit ženiným (i vylhaným a neoprávněným) stížnostem se tedy lidskému rodu vyplácelo.

Důsledky této zákonitosti vidíme dodnes. Uvědomil jsem si to, když jsem byl na úřadě svědkem toho, jak „sociálně znevýhodněná“ žena (všimněte si, jak umím být politicky korektní) takticky vyrukovala se svými zdůvodněními pro zvýšení dávek na úředníka – muže, a k okénku, kde úřadovala žena, raději nešla, i když tam bylo volno. Tento jev lze pozorovat prakticky všude. Soudkyně nezbaští nařčení z domácího (sexuálního) násilí či jiné „dojemné“ scény o tom, jaká je žalobkyně chudinka, tak snadno jako soudce. Vždyť jí moc dobře vidí do karet! Podobně žákyně nedojme slzami a výmluvami učitelku tak snadno jako učitele.

Obecně pak ženská ženské na city moc nezahraje. Žebračky své finty také zkoušejí jen na chlapech.

Pro muže to má přece jen jeden pozitivní aspekt. Od své exmanželky se totiž může dozvědět, jak se ho jeho nová žena snaží oškubat – což on sám (opět) nevidí. Stačí, když jí předloží rozpočet své nové rodiny. Vždyť jeho ex dobře ví, jak ho sama škubala! A nejen to – rozvedená (a novou ženu nenávidějící) manželka prozradí nově zamilovanému muži i odvrácenou tvář některých novomanželčiných skutků, které by jinak považoval za velkorysé.

Například nová žena dá muži „do placu“ vlastní auto, aby mohl znovu podnikat a postavit se zpátky na nohy. To on kvituje s povděkem a bez podezření, exmanželka ho však z pocitu vděčnosti vyléčí: Novomanželka to udělala proto, aby ho – až se on postaví na nohy – oškubala úplně o všechno.

Nebo on na své nové ženě bezelstně ocení, že vložila své peníze do rekonstrukce jeho domu, tedy zvýšila hodnotu jeho výlučného majetku. Exmanželka uvede věc na pravou míru: „Přece ví, že jednou sama schlamstne všechno.“

Zkrátka – stejně jako zlodějovi se bude hůř podvádět zloděj než poctivec, je pro ženu těžší oblafnout jinou ženu než oblafnout muže.

Je dobré to vědět – a na jednání se ženami nasazovat ženy.

Reklama

Související témata:
Soudkyně
Žalobkyně

Načítám