Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Ženy zneužívají muže. A nestydí se za to!

Foto: THINKSTOCK

Ženy podle Josefa Hausmanna s muži manipulují, i když vědí, že z toho nic nebude!Foto: THINKSTOCK

Reklama

Ženy často bezohledně zneužívají muže, se kterými předem nechtějí nic mít. Využívají toho, že muži ženám ve složitých situacích (defekt automobilu na silnici, těžký kufr) rádi pomohou.

Článek

Víme, jak krátce čeká v průměru na autostop žena a jak dlouho muž. Skoro výhradně muži pomáhají ženám, ne obráceně. V podstatě tohoto jevu stojí tajná, třeba jen podvědomá, naděje „galantních“ mužů, že z toho něco vzejde, tedy že se bude žena „revanšovat“...

K tomu prakticky nikdy nedojde, ženám totiž v životě prochází hodně věcí, které by mužům neprošly, přijímání služby bez „revanše“ je jednou z nich. Pro jistotu vynalezly pro podlézavé chování sexuálních lovců termíny „rytířskost“, „gentlemanství“ či „galantnost“, aby byly zproštěny morálního obliga něco oplácet.

Nade vším pak ční občasné svolení ženy k pozvání třeba na víkend mužem, se kterým nechce nic mít a chce s ním jet „jenom tak“, protože nemá lepší program nebo že doufá, že si mezi jeho přáteli najde někoho lepšího. Tím ale sobecky našemu nešťastníkovi blokuje možnost seznámit se s nějakou jinou a nadějnější. Odstíní mu potenciální zájemkyně, protože všechny si budou logicky myslet, že je zadaný. Navíc v situacích, kdy by mohl někde zalovit, mu přijde nefér nechat ji samotnou.

Prostě tam přijela s ním, a on za ni cítí jistou zodpovědnost. Nemůže ji jen tak vyložit z auta a do kánoe si posadit nějakou slibnější turistku, co zrovna bezprizorně okouní kolem, nemůže si na lano navázat kolemjdoucí krasavici, která si povzdechne, jak by to lezení také někdy ráda zkusila…

Chlap, který vyjel na výlet se ženskou, je předem vyšachovaný. Tato žena bude však pokrytecky tvrdit: „Já jsem mu v ničem nebránila, věděl dobře, že ho mám jen jako kamaráda.“ Jako by nevěděla, že když ji s sebou bral, přistoupil na její nestydatou podmínku v tajné naději, že to nakonec přece jen dopadne. Že mohl jet s kamarády jinam, kde by si sice také nezasouložil, ale byla by legrace a sportovně by se vyžil na vyšší úrovni. Jako by nevěděla, jak se trápí chlap, který musí v hotelovém pokoji celou noc inertně ležet vedle ženy, která se mu líbí. „Vždyť to předem věděl, tak co čekal?“ řekne vám ta žena, když jí někdo vyčte její neomalenost.

A protože mnohým ženám chybí morální standardy mužů, nepřipadají si hloupě, že během takového výletu ještě za sebe nechají nešťastného chlápka platit.

Reklama

Načítám