Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Zuřím! Vybral společné peníze a jede se hledat

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Společné peníze použil na nákup zájezdu jen pro sebe. Čtenářku Martu to pochopitelně naštvalo a pomýšlí na rozchod. Chce vědět, co na to Josef Hausmann.

Článek

Na adresu jaktovidichlap@firma.seznam Marta (42) uvedla: „S výjimkou krátkého období po narození dcerky, kdy jsem byla na mateřské dovolené, celých 18 let trvání manželství vydělám a ne málo. Můj příjem je v porovnání s manželovým asi čtyřnásobný. Nicméně máme jedno společné konto, kam oba posíláme domluvenou část našich výdělků. Tyhle peníze jsou na provoz domácnosti, spoříme na něm na novou koupelnu, dovolenou, auto, prostě, co je zrovna třeba.

Teď se ale stalo, že manžel bez mého vědomí peníze vybral a koupil si za ně zájezd do Indie. Prý se potřebuje najít a mě postavil před hotovou věc. Odjíždí na měsíc, takže na to padne celá jeho dovolená, zaplatil to ze společných peněz (většinu jsem vydělala já), vůbec neřešil, že tady zůstanu sama s dcerou, v tom období mám třeba dlouho naplánovanou služební cestu, o které věděl. Hrozně mě to naštvalo. Připadá mi, jako by mě podvedl, zradil i okradl. Poprvé uvažuju o tom, jestli se s ním nemám rozejít.“

Vážená paní Marto, zlosynství vašeho chotě je ve vašem podání tak zjevné a jednoznačné, až je to podezřelé. Vidím určité nesrovnalosti, tak se na to podívejme „sine ira et studio“, tedy bez hněvu a zaujatosti. I kdyby váš muž vydělával málo, řekněme 20 000 Kč měsíčně, a vy čtyřikrát tolik, tedy 80 000 Kč, nemuseli byste šetřit na koupelnu či dovolenou, ale rovnou si to koupili. A dále, člověk k takovému gaunerství nedospěje ze dne na den. Divím se, že jste během dlouhé doby, co jste spolu, u něho podobné příznaky nepozorovala, nebo dokonce už něco podobného nezažila, že jste teď tak zaskočená.

Není úplně jasné, co vás ťalo víc, zda to, že odjíždí bez vás, nebo že jede za vaše peníze. Zpáteční letenka do Bombaje stojí 12 000 Kč a tam se dá vyžít za pár šupů, takže možná to váš muž ani jako krádež nebere. Nijak se ho nezastávám (pro případ, že byste měla ve všem pravdu), ale snažte se ho pochopit. Potká kamarády a ti řeknou: „Pojeď, s námi na pánskou jízdu odpočinout si od těch našich bosorek. Přece máš právo vyrazit jednou za život za hranice všedních dnů!“ No a on to udělá. Tím spíš, když si představí, že jinak by jel s vámi po devatenácté do Chorvatska.

Já vím, vy byste také dovedla bouchnout dveřmi a odjet do Indie, ale ruku na srdce, tolik vás to do dálav netáhne, navíc samotnou, a proto se těžko vciťujete do jeho duše. Moc dobře věděl, že kdyby to s vámi řešil dopředu, došlo by k hádce a nikam by nejel. Kolikrát jsem já byl na různých expedicích v horách celého světa, kolik kumpánů se na nich vystřídalo, kolik ledniček by se za to pořídilo, kolik aut, možná celých vil se zahradou… Nikdo nespočítá, kolik hádek kvůli tomu bylo, ale rozvod skoro žádný. Jistě, byly to horolezecké expedice a tohle je obyčejný výlet. Jaký je v tom ale z hlediska manželky rozdíl?

Prosím vás, kvůli jednomu výletu toho naděláte. Pořád lepší s kámoši do Indie, než se sekretářkou pod stan na Vranovskou přehradu. To už by důvod k rozvodu byl. Snažte se z toho vytřískat kapitál pro sebe. Až se vrátí, bude – aspoň nějakou dobu – pokorný, zavázaný a vděčný za vaši velkorysost. Buďte tedy velkorysá a nepřipravte se neuváženým činem o dominanci, která vám po jeho návratu bude odměnou.

Jak byste reagovala vy, kdyby vám partner oznámil, že se pojede hledat kamsi do Tramtárie?

Reklama

Související témata:

Načítám