Hlavní obsah

Ochutnejte romantický sex

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Romantická láska je zárukou dobrého sexuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Romantika ve výlohách i ve vzduchu. Je skoro všude! A tam, kde ji chceme mít nejvíc, v posteli, by měla skomírat? Tak to ani náhodou! Když sex, tak romanticky!

Článek

Romantika je kouzlo začínajících vztahů, ve kterých je všechno nové, zajímavé a jiskřivé. Přítomnost partnera neskutečně prožívá každá buňka našeho těla a milovat se vydržíme celou noc, dvě, i tři. Touha nás spaluje silným žárem, vzpomínky na předchozí milování působí jako afrodiziakum a my se neskutečně těšíme na příští setkání v peřinách. Jak je nádherné, když slunce vychází i zapadá při milování, které dodává sílu a skvělou náladu. Chceme to dlouze, něžně i rychle a syrově, ale hlavně pořád.

Romantika napořád? Zbožné přání!

Když k tomu připočteme i okouzlení partnerem, jehož aktuálně spojujeme pouze se superlativy a dokonalými vlastnostmi převzaté z našich představ, máme tu romantiku. Nepostradatelnou, bláznivou a tolik potřebnou. Pocity radosti a kouzelné euforie většinou znamenají přistoupení k dalšímu kroku - navázání partnerského vztahu, neboť výše popsané chování lze definovat slovem „láska". Láska plus romantika rovná se sex, na který vzpomínáme, když vztah pokročí, a již není tím elektrizujícím, co býval. Ale čím je vztah delší a hlubší, tím romantiku nahrazují jiné kvality. Nikdo ale netoužíme po tom, aby nás romantika rychle opouštěla (snadno se na ni zvyká).

Vraťte vztah na začátek

Pro její návrat je nutné vynaložit úsilí. Pokusy o vytvoření romantických chvil nemusí být zprvu úspěšné, avšak partneři, kteří chtějí do svého vztahu vrátit láskyplné okamžiky, se mohou vrátit v čase do dob zamilovanosti. Stačí jen dostat nápad a mít chuť překvapit. I maličkosti dokáží změnit nudný večer v příjemný. Občas si oblečte něco nevšedního, zavolejte partnerovi do práce jenom proto, abyste si připomněli, jak na sebe myslíte. To, že mezi vás chcete vrátit pohodové chvíle jako ze začátku vztahu, znamená vyšetřit si na sebe s partnerem více času. Snažte se o ohleduplnost a něhu. Na doteky a hlazení se mnohdy zapomíná, osvěžte si paměť!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vzájemná pozornost se vyplatíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

I maličkosti potěší

Pozornosti jako připravení snídaně do postele, nečekané uvaření kávy, koupení oblíbené čokolády... určitě potěší každého. Snažte se dělat věci společně a při činnostech, které to dovolují, dávat najevo, že vám na druhém stále ještě záleží. Nešetřete ani polibky. Při milování se neomezujte jen na domov, ale vyzkoušejte třeba hotelový pokoj či kterékoliv jiné neznámé místo.

Od „automaticky" k „romanticky"

Partneři, jež už zaručeně ví, co toho druhého naladí, a jak mají postupovat, jsou sice schopni rychle dovést protějšek k orgasmu, ale provádějí to jakoby „mechanicky". Jsou tak zvyklí a již moc nepřemýšlí nad postupem. Milování bude zajímavější, když dojde na hlubší prozkoumávání milencových pocitů, přání a libůstek a stráví se nad nimi delší čas. Mnoho lidí má také rádo, když se jim předem povídá o tom, co se bude dít. „Vždycky se mi líbilo, jak se u toho usmíváš a vrníš," může se dodat v závěru. Všeobecně převzetí aktivní role znamená, že po partnerovi stále ještě toužíme. Tak proč mu to nesdělit?

Reklama

Související témata:

Načítám