Hlavní obsah

Jak vypadat mladě i bez plastiky? Tohle jsou účinné metody!

Foto: Profimedia

Zkrášlující metody se dají využít již v době, kdy je pleť mírně povolená. Není třeba čekat na faktické stáříFoto: Profimedia

Reklama

Ještě před pár lety mohl stárnutí úspěšně čelit prakticky jen jediný protivník – facelifting. Jenže aby se dal použít, musela pleť nejdříve viditelně zestárnout. Novější metody se známkami stáří umí zatočit dříve!

Článek

Omlazovací zákroky dnes mohou být přímo na míru a opravdu rychlé. Mladší ročníky budou samozřejmě preferovat prevenci – většinou s pomocí kyseliny hyaluronové. Důkladně hydratovaná pleť se neskládá do vrásek tak snadno. A tam, kde už začnou být vrásky problém, je možné ošetření kombinovat s ohledem na kondici pleti, věk i požadovaný výsledek.

„Kombinování procedur je výhodné už proto, že se dají použít kdykoli. I těm, kdo nechtějí nebo nemohou využít služeb plastické chirurgie, dokážeme vzhled viditelně vylepšit,“ říká MUDr. Karolína Kykalová, vedoucí lékařka z pražské kliniky Esthesia.

„Není třeba čekat, až pleť povolí a zestárne. Drobnými postupnými zákroky, které využijí jak botulotoxin, tak i výplně kyselinou hyaluronovou nebo nitě, můžeme mladistvý vzhled udržovat mnoho let. Okolí vůbec nepozná, že by nějaké zkrášlující zákroky probíhaly,“ dodává lékařka.

Mládí v injekci?

Kdo neslyšel o botoxu? Úspěšně se používá k minimalizaci mimických vrásek a vyhlazení pleti, a navíc také k odstranění nadměrného pocení. Účinky jsou efektivní, po několika injekcích je kůže docela hladká. Ideální místo pro použití je zamračená rýha mezi obočím, ale i síť jemných vrásek u koutku oka nebo na čele.

Malými dávkami botulotoxinu do pokožky se dají vyhladit i odolné kruhové vrásky na krku a v dekoltu a dokonce i zjemnit vzhled vypnutých podélných šlach po stranách krku. Výsledek přetrvá tři i více měsíců.

Foto: Profimedia

Injekčně se tvář omlazuje buď botulotoxinem, nebo kyselinou hyaluronovouFoto: Profimedia

Každý pak vypadá o něco mladší, jen se to nesmí přehánět. Mírně udivený výraz botoxových šampionek trochu děsí. Proto tak záleží na šikovnosti lékaře, kterému svůj obličej svěříte.

Polštářek pod každou vrásku

Rychlým zmizíkem pro všechny typy vrásek nabízí injekční výplně (takzvané fillery). Základem je kyselina hyaluronová, která má výbornou schopnost vázat vodu. Po prakticky bezbolestné aplikaci do zvoleného místa vstříknutý implantát nabyde a vyplní nežádoucí rýhy. Stačí k tomu jen pár minut. I hluboké, například nosoretní rýhy, se viditelně zjemní. Efekt přetrvává déle než rok a dá se kdykoli opakovat.

Tekutější přípravky se používají při prevenci a k regeneraci pleti, na které se věk ještě moc neprojevuje, hutnější ke korekci hlubokých vrásek, ale také k domodelování dalších nedostatků – vpadlých míst pod očima, pokleslých koutků úst, ke zvýraznění lícních kostí nebo doplnění objemu rtů. Nejnověji se s implantáty dají omladit i šlachovité a žilnaté ruce či nárty.

Foto: Profimedia

Mladší vzhled budete mít i díky moderním nitímFoto: Profimedia

Vyšívání obličeje

Hitem současných zlepšovacích zákroků se staly nitě. „Není to úplná novinka, od doby, kdy se poprvé použily, se ale neustále vylepšují,“ říká MUDr. Miroslava Pelechová, primářka Ústavu lékařství a kosmetiky. „V současné době se s velkým úspěchem používají takzvané 3D Multi nitě. Aplikují se kanylou a dokážou díky obsaženým zoubkům vytvořit poměrně silný liftingový efekt. Po určitém čase se vstřebají. Když by se klientka později rozhodla pro klasickou operaci, nic tomu nebude bránit.“

Nitě samozřejmě nepomohou příliš povolenému a vrásčitému obličeji. Tam pomůže již jen plastický chirurg.

Reklama

Načítám