Hlavní obsah

Jaká je pravda o velikosti chlouby českých mužů?

Foto: shutterstock

Velikost mužské chlouby většinou řeší jen pánové. Jak je to u vás doma?Foto: shutterstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý, velký, tlustý, tenký, zakřivený, zdravotně způsobilý, „rozbitý“… Pánský klín je variabilita sama. A to je dobře, nebo špatně? Záleží na úhlu pohledu. A kteří čeští muži o svém rozkroku lžou?

Článek

Velikost chlouby se řešila, řeší a taky řešit bude. Už asi navždy. A je úplně jedno, jestli si s jeho proporcemi dělá starost Američan, Australan nebo Čech. Všechny muže totiž spojuje obava o to, aby jeho genitálie „vyhovovaly“ po všech stránkách – a délkou i šířkou to všechno začíná. Mimochodem, jak na tom vůbec jsou tuzemští milenci?

Co je psáno, to je dáno

V Česku před pár lety probíhal průzkum, který vznikl na popud výrobců kondomů. Podle něj se místní muži mohou pochlubit průměrnou délkou údu patnáct centimetrů při erekci, deset centimetrů v klidu, obvodem 8,7 centimetrů a průměrem tři centimetry. Seriózně? Jelikož zmíněný výzkum probíhal pod odborným dohledem, je nepravděpodobné, že by byly výsledky zkreslené, což se jinak stává naprosto běžně.

„Dvacet pět procent českých mužů má, co se týče velikosti svého penisu, velké oči,“ pronesl před lety jeden z předních českých sexuologů Petr Weiss na tiskové konferenci, která se pořádala u příležitosti celorepublikového výzkumu sexuálního chování. Jeho slova tehdy vyvolala úsměvné reakce v sále.

Foto: shutterstock

Ano, dámy milují pohled na mužné vymakané tělo. O penisu to zdaleka není...Foto: shutterstock

„Bodejť by ne, vždyť přehánění patří k českému folkloru,“ zaznělo odkudsi z davu. A vlastně je to tak. Přitom jen málokterý muž má skutečný důvod k mlžení, přehánění nebo dokonce lhaní. Vždyť české penisy svými proporcemi ženským klínům stačí!

V hlavní roli nejistota a strach

Sexuolog Jan Raboch vzpomíná, že jednou se svým týmem vyšetřil 500 mužů, kteří přišli do ambulance pro neplodnost manželství. Žádný z nich neměl pohlavní úd kratší než 60 milimetrů.

Pouze u šesti ze zmiňovaného vzorku byl penis v klidovém stadiu delší než 100 milimetrů. Šíře se u nich pohybovala mezi 28 a 32 milimetry. Zbylou, tedy převážnou většinu vyšetřených, bylo možno rozdělit do tří podskupin.

Ve střední skupině byla délka penisu vyjádřena hodnotami 75–85 milimetrů s maximální šířkou 25–27 milimetrů. Jako větší penisy se klasifikovaly nálezy od 85 do 100 milimetrů délky a 27–30 milimetry šířky. Mezi menší, avšak ještě stále v rámci normálu, patřily penisy s délkou 60–75 milimetrů a šířkou 20 až 25 milimetrů. Stačí to na bouři v ložnici? Fyzicky ano.

Podle nosa poznáš kosa?

„Nutno si uvědomit, že pochva dospělé ženy v klidovém stavu bývá zpravidla dlouhá asi deset až jedenáct centimetrů. Velikost ztopořeného pohlavního údu tedy dobře odpovídá velikosti vaginy normálně vyvinuté ženy,“ komentuje odborník. To je dobrá zpráva pro všechny nejisté.

Foto: shutterstock

Ženy to mívají spíše tak, že větší není lepší... :-)Foto: shutterstock

Navíc podle dostupných informací ze sexuologických a andrologických ordinací (ostatně, výzkum Jana Rabocha to jen potvrzuje), je dnes zcela výjimečné potkat muže s nádobíčkem kratším než 60 milimetrů a užším než 22 milimetrů. Jenže pro „dobrý pocit“ tam uvnitř mužské schránky se ty centimetry navíc prostě hodí vždycky.

Lásko, jsem borec!

„Vždycky jsem rád, když mi ho nějaká pochválí a je s ním spokojená. My chlapi to prostě slyšet potřebujeme, i kdyby to nebyla pravda,“ říká čtyřiatřicetiletý Milan, který se nad otázkou, jestli už někdy o svém penisu lhal, dlouho nerozmýšlel.

„Jasně, že jo. Jednou v hospodě jsme probírali nějaký článek na tohle téma, který před lety obletěl snad celou naši republiku. Psalo se tam, že Češi na tom tak dobře nejsou. Nesouhlasili jsme s tím. Všichni u stolu říkali, že ho mají velkého aspoň 16–17 centimetrů. Abych si nepřipadal trapně, přidal jsem se k nim, i když mám jen 14 a půl. A co se týče ostatních, určitě kecali. Nevěřím jim ani slovo,“ směje se. Že by to byl ten český folklor v praxi?

A jak se na české pánské proporce díváte vy?

Reklama

Načítám