Hlavní obsah

Jako hledat jehlu v kupce sena: Žena, která ztratila diamantový prsten ve vodopádech, měla štěstí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tenhle výlet k thajským vodopádům málem přišel Nit Phokul z Bangkoku až příliš draho. Uklouzla, spadla do vody, a když se dostala na břeh, zjistila, že jí na prstě chybí prsten osázený deseti diamanty. Co se stalo pak, to budete koukat.

Článek

Měl to být obyčejný rodinný výlet. Nit Phokul vyrazila se svou dcerou a sestrami do thajského národního parku Khlong Lan, jehož největší atrakcí jsou tamní nádherné vodopády. A právě u toho nejhezčího, který nese jméno celého parku a v němž voda padá až z 95 metrů, se odehrává celý příběh.

Nešťastný pád

Nit podklouzly nohy a spadla do horského potoka pod vodopádem, kde jsou silné peřeje. Když se po kamenech vyškrábala na břeh, trochu se vzpamatovala z šoku, ale pak se zděšením zjistila, že jí na prstě chybí diamantový prsten.

Prsten byl osázený deseti diamanty v celkové hmotnosti jeden karát. Nešlo ale jen o peníze, prsten měl pro Nit prý i velký citový význam. 

Foto: Profimedia.cz

Vodopády v tamním národním parku jsou opravdu divokéFoto: Profimedia.cz

Zázraky se dějí

Nit o prsten nechtěla přijít, a pokusila se o nemožné. Požádala o pomoc potápěče z národního parku, který dorazil na místo vybavený detektorem kovu.

Muž se ponořil do peřejí, hledal a hledal, a po pětatřiceti minutách se vítězoslavně vrátil na břeh s prstenem v ruce. Našel ho zaklíněný ve skalnaté části koryta, jen zázrakem ho peřeje neodnesly bůh ví kam.

Nadšená Nit nevěřila svým očím, její vděk potápěči nebral konce. „Byla jsem tak šťastná. Je to pro mě obrovské ponaučení, vím, že už ho nikdy nebudu nosit na místa, kde bych ho mohla ztratit,“ řekla Nit Phokul.

Foto: Profimedia.cz

Bylo to jako hledání jehly v kupce sena, ale potápěč prsten opravdu našelFoto: Profimedia.cz

Hlavně že nešlo o život. Tihle slavní utekli hrobníkovi z lopaty.

Reklama

Související témata:
Bangkok

Načítám