Hlavní obsah

Slavní, kteří utekli hrobníkovi z lopaty

Foto: Adolf Horsinka / MAFRA / Profimedia

Foto: Adolf Horsinka / MAFRA / Profimedia

Reklama

Těžké nehody, vážné nemoci, úrazy, z nichž mrazí. Nic z toho se samozřejmě nevyhýbá ani slavným osobnostem a mnohé z nich hrobníkovi utekly z lopaty.

Článek

Život je nevyzpytatelný a do cesty nám staví nejrůznější překážky. Nemoci s malou šancí na přežití, nehody, které přežijeme jen zázrakem, úrazy, z nichž se tají dech. Své o tom ví i tihle slavní. I ti se totiž vlastně podruhé narodili.

Tiger Woods (45)

Letos v únoru svět málem přišel o geniálního golfistu Tiger Woodse. Se svým SUV totiž vyletěl ze silnice v Kalifornii a při pohledu na zdemolované auto se nechtělo ani věřit, že by ještě mohl žít. Zděšení hasiči sportovce z auta museli vystříhávat a lékaři mluvili o zázraku. Woods z nehody totiž vyvázl jen s vážně poraněnou nohou. Utrpěl otevřené zlomeniny a mnohočetná poranění kotníku a holeně. Při operaci mu museli lékaři dát nohu dohromady pomocí několika šroubů a železné tyče.

Foto: Profimedia.cz

Letošní autonehodu přežil golfista jen zázrakemFoto: Profimedia.cz

Jožo Ráž (66)

Slovenský muzikant a frontman kapely Elán je nejen vášnivý hudebník, ale také motorkář. Bohužel za svou lásku k silným strojům málem zaplatil životem. V roce 1999 boural kvůli chybě jiného řidiče, který od nehody ujel, zpěvákovi nepomohl a utekl do Německa.

Ráž byl těžce zraněn, dva měsíce byl v kómatu a po probuzení se musel učit znova chodit. Jeho znovuzrození mu navíc připomíná velká jizva přes celé čelo. Naštěstí se hudebník dal zcela dohromady, dál se věnuje muzice a ani na motorky nezanevřel. Po patnácti letech od nehody omluva od viníka nehody přišla prostřednictvím médií a hudebník ji přijal.

Foto: Profimedia.cz

Skvělý muzikant a frontman skupiny Elán se znovu narodil v roce 1999Foto: Profimedia.cz

Jiří Bartoška (74)

V roce 2014 si herec Jiří Bartoška od lékařů vyslechl strašidelnou diagnózu – rakovina mízních uzlin. Mimochodem stejnou nemocí trpěl i zpěvák Karel Gott (†80). Bartoška svou diagnózu zjistil vlastně jen náhodou, nebylo mu dobře, lékaři mu udělali rentgen a našli v mu v mezihrudí rakovinu. Naštěstí relativně včas.

Herec tak podstoupil chemoterapii a nad nemocí zvítězil. Oficiálně se rakoviny zbavil v dubnu 2015. Někteří to nazývají zázrakem, on sám k tomu ale přistupuje mnohem racionálněji. Když si vyslechl diagnózu, rozhodl se brát vše věcně, postavit se nemoci čelem, neužírat se strachem a obavami a prostě bojovat. Naštěstí tenhle boj vyhrál, dál se věnuje herectví, řediteluje svůj milovaný karlovarský filmový festival a k tomu všemu pořád skvěle vypadá.

Foto: Profimedia.cz

Skvělý český herec porazil rakovinuFoto: Profimedia.cz

Sharon Stone (63)

Rok 2001 byl hodně náročný pro hollywoodskou hvězdu Sharon Stone. Prodělala mozkovou mrtvici a následné krvácení do mozku. To trvalo celých devět dní, krev tlačila na důležitá centra, herečka si prošla i klinickou smrtí. Měla pětiprocentní šanci na přežití, ale zvládla to. Musela se naučit znovu chodit, mluvit, číst i psát a z nemoci se zotavovala plných sedm let!

Foto: Profimedia.cz

Hollywoodská herečka prodělala klinickou smrtFoto: Profimedia.cz

Anna K (56)

Rakovinu prsu porazila hned dvakrát. Poprvé si tuhle nehezkou diagnózu vyslechla v roce 2010, podruhé o osm let později, když se nemoc vrátila. V obou případech ji vždy čekala operace a následně náročná chemoterapie.

Už to by bylo na jednoho člověka až až, ale zpěvačka opravdu není dítě štěstěny a nevyhýbají se jí ani nepříjemné úrazy. V březnu 2011 spadla na lyžích, utrhla si šlachy a vše komplikovala i trombóza v levém koleni. V roce 2015 spadla ze schodů a skončila v nemocnici s otřesem mozku a ošklivě potlučeným obličejem, o rok později ji schody zradily znovu a skončila s nohou v ortéze.

Foto: Adolf Horsinka / MAFRA / Profimedia

Se zpěvačkou se život opravdu nemazlíFoto: Adolf Horsinka / MAFRA / Profimedia

50 Cent (46)

Jestli se někdo ze slavných opravdu podruhé narodil, nejspíš je to tenhle americký rapper. V roce 2000 seděl na zadním sedadle auta před domem své babičky, když po něm najednou začal někdo střílet. Jeho tělo zasáhlo rovnou devět kulek – do ruky, obou nohou, do ramene, kyčle, hrudníku a levé tváře. Naštěstí nešlo o zásadní zranění, po třinácti dnech byl rapper z nemocnice propuštěn.

Jedna z kulek mu prý poškodila hlas a tento kontroverzní rapper přemýšlel o konci kariéry. Nakonec se rozhodl pokračovat a v současnosti patří mezi nejvýznamnější osobnosti této scény.

Foto: Profimedia.cz

Devět kulek v těle? Tomu se říká podruhé se naroditFoto: Profimedia.cz

Mohou se zdát nedotknutelní, ale život měří opravdu všem stejně. Tohle jsou oběti pandemie z řad slavných: Koho stál covid-19 život?

Reklama

Načítám