Hlavní obsah

Jakou podprsenku vybrat pro velká ňadra? Renatě pomáhala Helena Konarovská

Foto: Mona Martinů

S takto nepadnoucí podprsenkou se začínalo, výsledek posuďte samiFoto: Mona Martinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Renata má bujné poprsí a ráda by našla podprsenku, kterou bude moct nosit do práce, třeba i pod upnutý top. Snadná pomoc. Startuje náš nový seriál s odbornicí na prádlo Helenou Konarovskou!

Článek

Problém, který trápí většinu žen, ale málokterá s ním něco dělá. Výběr správné podprsenky! Ozvala se nám čtenářka Renata, která nosí s oblibou jak do práce, tak i doma upnuté topy i šaty, ale díky velkému poprsí jí prý takové modely nesluší tak, jak by chtěla. Prsa jí dle jejích slov „leží spíš na břiše, ramínka se zařezávají do ramenou a ňadra nejsou obě stejně vysoko“. Renata si navíc myslí, že má velikost 95 D.

Ten pravý čas, aby ji Helena Konarovská v našem novém seriálu uvedla do reality a našla Renatě podprsenku, ve které se bude konečně cítit skvěle! Máte stejný problém? Tak rozhodně čtěte dále!

Věčná chyba? Špatný obvod i velikost košíčků!

Renatu nejprve Helena Konarovská svlékla do její vlastní původní podprsenky. Ňadra byla v prádle povislá, nedržela tvar a místo, a výstřih? Zbytečná nehezká nuda! „Základem je, že prsa musí být uložená přesně do kostic, jejichž konec lícuje s ramenním kloubem. Tak jedině poznáte, že jste si vybraly dobře,“ popisuje odbornice. Také by podprsenka měla pevně přiléhat k hrudníku, v pravém úhlu k vašim upaženým rukám. Pokud vám prsa padají a podprsenka na zádech šplhá k výškám, je to špatně. A záda vám taky nepoděkují.

Foto: Mona Martinů

Původní podprsenka na první pohled nepasuje a prsa nedržíFoto: Mona Martinů

Pokud chcete, aby váš dekolt vypadal plně a souměrně, zkuste i další trik: „Prs v podprsence uchopte do ruky, vytáhněte konec kostice směrem nahoru a bradavku stočte k dolní části košíčku,“ popisuje Helena Konarovská.

A teď to nejdůležitější: Renata měla zbytečně volný obvod a extrémně malé košíčky (stále opakující se chyba). Z velikosti 95 D se tak nekompromisně vyklubal rozměr 80 H. Zdá se vám to moc? Podívejte se na rozdíl, jde se totiž zkoušet do kabinky!

Tělový odstín a krajka? Dokonalá souhra!

Po vyzkoušení první nevyztužené vysoké podprsenky Primadonna Deauville v odstínu Caffé Latte je změna ihned vidět. Tento model stojí 2230 Kč, je k dostání ve velikostech B-J a kromě tohoto tělového odstínu také v bílé i černé barvě a variantách moonrock a natural.

Foto: Mona Martinů

Plný dekolt a prsa o 10 čísel nahoře. Velká změnaFoto: Mona Martinů

Prsa jsou s přehledem o 10 centimetrů výše (sláva, už neleží!), díky správně nastaveným ramínkům je paní Renata mnohem vzpřímenější a nehrbí se. „Správná podprsenka stáhne záda, stojíte rovně, ta špatná vás nutí stát shrbeně, což vám při delším nošení špatného prádla může působit křeče,“ radí Helena Konarovská. Navíc kombinace krajky s tělovým odstínem vytváří mnohem svůdnější dekolt.

Renatiným přáním bylo najít podprsenku, kterou může nosit pravidelně do práce, třeba i pod průhledné topy. Tato tělová varianta je pro tyto příležitosti ideální.

Barvy nemusí být vulgární

Renata dává přednost světlým upnutým svrškům, proto se tyrkysové, která pro ni byla připravena, obávala. Jde opět o stejnou značku jako v případě první zkoušky (tedy Primadonna Deauville), tentokrát v odstínu Paradise Blue. Cena je 2480 Kč, je k dostání ve velikostech B-J.

Foto: Mona Martinů

Barev se u podprsenek bát nemusíte, naopak výstřih ozdobíFoto: Mona Martinů

I tentokrát si Renata prádlo vyzkoušela pod top. Podprsenka působila rafinovaně a dekolt byl plný, prsa vedle sebe. „Správně by mělo jedno dávat druhému hubánka,“ směje se Helena Konarovská.

Bříško vás nemusí trápit

Nakonec přišel na řadu i stahovací program pod přiléhavé šaty, které také bývají součástí Renatina šatníku. Obecně prý panuje nedůvěra ke stahovacímu prádlu, která je však neopodstatněná – v případě, že investujete do kvalitního kousku. Pro Renatu byl vybrán velmi elegantní ženský model Simone Perele Top v černé barvě, jehož cena je 3360 Kč a je k dostání ve velikostech 1–5. (V tomto případě byl použit stahovací korzet č. 4)

Foto: Mona Martinů

Stahovací program viditelně zatáhne bříško a prsa zvedne nahoruFoto: Mona Martinů

Správně zvolený stahovací program prsa nedeformuje! Jak vidíte, stáhne bříško a pomáhá prsa vyzdvihnout a držet nahoře. Krajka, která je v tomto případě použita na okrajích a v dekoltu, může dle paní Konarovské zůstat přiznaná. Obepnuté šaty pak sluší i ženě, která se může pyšnit plnými tvary. A že spodnička vykoukne? Proč ne?

Foto: Mona Martinů

Krajka může zůstat přiznaná jak v dekoltu, tak na spodním okraji spodničkyFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Upnuté šaty nemusí být jen pro ultraštíhlou postavu, se stahovacím programem si je může dovolit i žena s plnými křivkamiFoto: Mona Martinů

Kterou si vybrat?

Všechny tři kousky prádla se Renatě zalíbily natolik, že se nemohla rozhodnout, jaký si vybrat. Nakonec sama sáhla po podprsence v tělové barvě, kterou si z obchodu rovnou odnesla, a podle jejích slov se jí splnil jeden ze snů. Konečně se bude cítit dobře celý den. A ňadra může nosit pyšně před sebou.

Další tipy ve větších velikostech

Nestačila vám ukázka prádla, které Renata sama vyzkoušela? Vybrali jsme vám modely podprsenek, které udrží větší dekolt, a jsou hlavně dostupné i v této velikosti. Vyberete si? V detailu si je můžete prohlédnout po kliknutí na tlačítko Více ve fotkách.

Foto: Archiv firmy

Pokud chcete sáhnout po upnutém svršku, hladká varianta podprsenky pro vás bude ta pravá. Podprsenka hladká nevyztužená Primadonna Madison, 2190 Kč (černá, bílá, tělová)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Sportovní podprsenka je vhodná i pro majitelky bujného poprsí. Freya Active, 1000 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Barevné krajky se bát nemusíte, váš dekolt bude působit luxusně. Podprsenka vysoká nevyztužená Primadonna Madame Butterfly, 2470 Kč (odstíny ocean a tourmaline)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Čistě bílá elegance se hodí pod vypasovanou košili nebo tílko. Felina Grace, 1990 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Krajkový květinový vzor na podprsence se nebojte přiznat. Naopak sáhněte po hlubším dekoltu. Podprsenka vysoká nevyztužená Primadonna Allegra, 2420 Kč (fialová, šedá)Foto: Archiv firmy

Výsledek můžete posoudit samy. Jak se vám proměna hrudníku čtenářky Renaty líbí? Šly byste také do toho? Napište nám na natalie.debnarova@prozeny.cz a popište problém, se kterým byste v oblasti spodního prádla potřebovaly poradit!

Související témata:

Načítám