Hlavní obsah

Jaroslava (55): Díky operaci se dívám na svět jinýma očima!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S věkem pozorovala paní Jaroslava na své tváři přirozené změny, ale nejvíc ji trápil pokles víček. Moc toužila po tom, aby její oči vypadaly jako dřív, působily větší a otevřenější. Byla ochotná podstoupit plastickou operaci, která by jí s tím pomohla.

Článek

Jaroslava si plastiku očních víček přála dlouho a tolik, že ji měla dostat od manžela jako dárek k narozeninám. Bohužel to nestihl zrealizovat, protože nečekaně zemřel. Tato tragická událost na nějakou dobu zahnala Jarčiny myšlenky na zkrášlování, ale její děti si pamatovaly, jak moc o tom snila, a za nějaký čas jí operaci darovaly za tatínka. „Jsem jim za to moc vděčná,“ konstatuje Jaroslava.

Na operaci jsem se těšila

Z plastických zásahů mívají lidé občas obavy, ale to nebyl její případ. Dlouho o operaci víček snila, takže se spíš těšila a s očekáváním vyrazila na první konzultaci u MUDr. Pavla Horyny na klinice Medicom v Ústí nad Labem. „I kdybych se bála, tak bych se díky přístupu pana doktora uklidnila. Je velmi sympatický, pohodový, lidský. Vše mi do detailu vysvětlil a poradil mi vhodné úpravy obličeje,“ vzpomíná s úsměvem.

„Paní Jaroslava se na mě obrátila s prosbou o řešení převisů kůže horních víček a nadbytku kůže na dolních víčkách. Vadil jí hlavně smutný a unavený výraz, který kvůli tomu měla. Proto jsem doporučil plastickou operaci obou partií – a to v lokální anestezii,“ upřesňuje doktor Horyna.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Po konzultaci s lékařem nervozita opadlaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Právě převisy horních očních víček a nevzhledné váčky u dolních víček se operací vyřeší. „Jedná se o zákroky, které se provádějí nejčastěji v lokální anestezii, kde je efekt dlouhodobý a je patrný už po prvním týdnu od operace. Pro celkové omlazení obličeje je možné tyto zákroky kombinovat i s dermatologickým ošetřením, jako je aplikace botulotoxinu, kyseliny hyaluronové a podobně,“ konstatuje MUDr. Petros Christodoulu, primář Kliniky plastické chirurgie v Nemocnici na Bulovce.

„Je pravda, že těsně před zákrokem jsem začala být trochu nervózní, ale přístup k pacientům, který jsem na klinice zažila, hodně pomáhá. Nejen příjemný personál, který se o vás perfektně postará, ale i prostředí, kde si nepřipadáte jako v nemocnici, způsobí, že z vás všechno spadne.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Operace očních víček se dá kombinovat i s dalšími omlazovacími proceduramiFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Z výsledku jsem nadšená!

Všechno, co si přála změnit, se stalo skutečností. „Moje oči jsou výraznější, dodalo mi to optimismus a sebevědomí. Dokonce se nedostavily ani otoky a modřiny, na které mne před operací připravovali. Rekonvalescence trvala dva týdny, po kterých mi odstranili stehy, a pak jsem asi za dalších šest týdnů šla na poslední kontrolu, která jen potvrdila, že se vše povedlo.“

S průběhem operace, ale i následné rekonvalescence byl spokojený i doktor Horyna. „K doladění menších mimických vrásek jsem klientce doporučil návštěvu naší korektivní dermatologie,“ dodává.

Takže asi po půl roce absolvovala ještě ošetření pleti u MUDr. Markéty Majerové. Konkrétně se jednalo o aplikaci botulotoxinu a mezonití a výplň kyselinou hyaluronovou. „A jak je na klinice Medicom zvykem, i tady jsem se setkala s tím, že mi paní doktorka detailně vysvětlila každý zákrok, který bude provádět – a ani nemusím dodávat, že i v jejím případě velmi oceňuji velmi milé jednání.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

S průběhem operace i rekonvalescencí byli lékař i klientka spokojeniFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Kamarádky mi výsledek pochválily

Samozřejmě ji těšila i reakce okolí. „Známí si té změny všimli, říkali mi, že jsem ‚prokoukla‘ – pochválily mi to i kamarádky. Jsem moc spokojená, a když bude v budoucnosti něco potřeba, vím, kam se mohu obrátit, protože klinika Medicom si získala moji naprostou důvěru. Jestliže také uvažujete o podobném zákroku, mohu jejich vynikající lékaře, usměvavé sestry a velmi ochotný personál jen doporučit,“ uzavírá paní Jaroslava.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Kamarádky ji pochválily, že po zákroku „prokoukla“Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Uvažujete také o plastickém zákroku? Možná by vám s rozhodnutím mohl pomoci i další příběh: Jana (32): Po plastice si připadám opravdu krásně a žensky

Reklama

Načítám