Hlavní obsah

Marta (27): Jednou pro vždy se zbavila smutného výrazu. Jak?

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Povislá horní víčka měla Marta už od dětství. S přibývajícím věkem se problém začal zhoršovat a k estetické stránce věci se přidaly i zdravotní komplikace. Proto se mladá žena rozhodla pro operaci. Jak to dopadlo?

Článek

Otoky očí, únava, potíže při mrkání – s tím vším se potýkala sedmadvacetiletá Marta každý den. Nepřispívala tomu ani její práce, kde tráví většinu času u počítače. Kromě toho působila starším a smutným dojmem a necítila se dobře. Řada lékařů se shodovala, že má na svůj věk víčka velmi povislá a že dříve nebo později bude nutné podstoupit plastickou operaci.

Potíže před operací

„Bolesti hlavy, zhoršené periferní vidění a mnoho dalších potíží s sebou, kromě estetického efektu, nese problém převisu očních víček. Blefaroplastika neboli plastická operace horních víček je v tomto případě ideální řešení. Zákrok probíhá v lokální anestezii, zůstává po něm jen jemná jizvička – je skrytá v očním záhybu a po čase téměř úplně zmizí. Jedná se o velmi vděčnou operaci, kde je efekt dlouhodobý a je patrný už po prvním týdnu od operace. Klienti si tento zákrok chválí, jelikož výrazně celkově omladí vzhled obličeje a uleví od zmíněných potíží,“ vysvětluje podrobněji MUDr. Petros Christodoulou, plastický chirurg a konzultant Kliniky plastické chirurgie v Nemocnici na Bulovce.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Před zákrokem: Tyto fotografie znázorňují, proč Marta tolik toužila po změněFoto: Archiv MEDICOM Clinic

O všem rozhodla svatba

Hlavním impulzem k operaci se stala svatba. Stejně jako každá nevěsta i Marta chtěla v den D vypadat dokonale a k tomu samozřejmě patří i krásný make-up. Jenže s převislými víčky to nešlo, protože jakékoliv líčení očí vždy zaniklo. Na zákrok, ke kterému se odhodlávala spoustu let, před svatbou nakonec nedošlo – nezbylo by dost času na hojení. Moudřejší bylo počkat. Ve svatební den se však Marta rozhodla, že operaci podstoupí během následujícího roku, ať se děje, co se děje.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Už první setkání s operatérem mladou ženu přesvědčilo, že dělá správný krokFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Netrvalo dlouho a Marta zavítala na kliniku Medicom Clinic. Po konzultaci u MUDr. Martina Fialy se začala těšit na své nové já. „Pan doktor je profesionál, který mi všechno důkladně vysvětlil – jak bude zákrok probíhat, co se bude dít potom i co obnáší následná péče. Všechno bylo tak příjemné, že jsem se nemohla dočkat. Věděla jsem, že jsem ve správných rukou,“ říká Marta s úsměvem.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Martin Fiala vyslechl pacientku velmi pozorně, provedl prohlídku a následně vysvětlil, jak bude operace probíhatFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Nervozita a strach byly zbytečné

Když přišlo na věc, byla Marta nervózní, ale hned po zákroku přišla velká úleva. Byla tak šťastná, že ani nevnímala bolest nebo nepříjemné pocity: „Všechno je za mnou a já jsem se opravdu odhodlala to udělat!“ Po operaci si na klinice chvíli odpočinula a pak vyrazila s doprovodem domů. První dny i celé hojení byly téměř bezproblémové – Marta hodně odpočívala a snažila se oči nenamáhat.

„Paní Marta se na mě obrátila s problémem výrazných převisů horních víček. Tyto převisy jí způsobovaly potíže s otoky a pocitem unavených očí. Doporučil jsem jí plastickou operaci horních víček v lokální anestezii. Jde o nenáročný zákrok, který trvá zhruba hodinu, a klientka po něm v doprovodu odešla domů. Již na kontrole klientka uváděla výraznou úlevu a po úplném zhojení jsme oba s výsledkem zákroku opravdu spokojení,“ komentuje MUDr. Martin Fiala.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Po zákroku: Výsledek Martu absolutně nadchl. Září štěstím a přemýšlí, že si splní ještě jeden sen: nechá si upravit poprsí. Nechce odkládat něco, co ji udělá šťastnějšíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Lépe to dopadnout nemohlo

„Cítila jsem takové nadšení, které se ani nedá popsat. Pozorovala jsem se snad padesátkrát denně,“ říká Marta. Výsledek předčil její očekávání. „Člověk si představuje, jak asi bude vypadat, zkouší před zrcadlem, co s ním zákrok udělá. Ale realita je úplně jiná. Bezkonkurenční.”

I blízké okolí si změny hned všimlo. Nyní Marta často slýchá, že jí to moc sluší a nevypadá smutně nebo unaveně. Kromě toho si může konečně užívat líčení: oční stíny ani linky nejsou schované pod kožním převisem. Všem, kdo o podobné změně uvažují, Marta doporučuje neváhat a jít do toho. Prý to stojí za to.

Přemýšlíte nad podobným zákrokem? Víte, že se stále větší popularitě těší plastické operace intimních partií? A takhle si užila proměnu svých ňader Dominika (27). Díky novému poprsí se zas líbí i sama sobě.

Reklama

Související témata:

Načítám