Hlavní obsah

Jana (32): Po plastice si připadám opravdu krásně a žensky

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Jana měla vždy menší prsa, ale byla pyšná na to, že jsou pěkně pevná. To se ale po dvou porodech a dvou letech kojení změnilo, a tak začala přemýšlet o plastické operaci. Nakonec ji podstoupila. Nelituje?

Článek

Mít malá prsa ještě neznamená, že by člověk hned toužil po jiných. Zejména pokud jsou pevná. Takhle to dlouho vnímala i dvaatřicetiletá Jana. „Vždy jsem měla menší prsa , ale byla pevná. To se po dětech bohužel změnilo, takže jsem začala přemýšlet, co s tím, a sháněla jsem informace o augmentaci, tedy zvětšení pomocí implantátů,“ vzpomíná Jana. Než se rozhodla, četla si recenze, vyhledávala informace o zákroku, ale ptala se i kamarádek a známých, které už tu zkušenost měly za sebou. „Nakonec jsem si řekla, že není nač čekat a oslovila jsem Medicom Clinic.“

Nervozitu vystřídalo těšení

I přes veškeré odhodlání přicházela na první konzultaci na Medicom Clinic s nervozitou. „Netrvala ale moc dlouho. Uklidnilo mne příjemné prostředí, milé slečny na recepci a svůj podíl na tom měla i káva a čokoládka, kterou jsem od nich na přivítanou dostala,“ směje se Jana. Konzultace s MUDr. Petrem Pachmanem pocit klidu ještě posílila. „Jeho přístup byl úžasný a shodli jsme se na tom, že výsledek by měl být zcela přirozený, takže jsem se začala na zákrok i těšit,“ říká s úsměvem mladá maminka.

Samotná operace proběhla bez komplikací. „Byla jsem po ní unavená, ale šťastná. I když jsem její výsledek ocenila až doma, to proběhly největší emoce – připadala jsem si tak krásně a žensky! Pan doktor je skutečný profesionál. Zvolil perfektní velikost.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Konzultace s lékařem Janu uklidnila, shodli se na tom, jak by měla nová prsa vypadatFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Záleží na tvaru a velikosti

Právě výběr tvaru a velikosti je pro výsledný dojem zásadní. „Paní Janě jsem do jejích menších, ale hezkých pevných prsou voperoval pod velký prsní sval kulaté implantáty ve velikosti 315 mililitrů, což považuji za optimální volbu pro požadovanou velikost a její štíhlou postavu,“ říká operatér MUDr. Petr Pachman.

O augmentaci často uvažují hlavně mladé maminky. „Je to proto, že tvar prsů se po těhotenství a kojení u většiny žen mění, ve smyslu poklesu a ztráty objemu. Augmentace silikonovými implantáty je pak dobrým řešením, jak vrátit prsům původní tvar, velikost a plnost dekoltu. Výhodou této operace je možnost úpravy do požadovaného tvaru a velikosti,“ říká MUDr. Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice na Bulovce.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Velikost a tvar prsních implantátů by měl odpovídat i postavě, aby vypadaly přirozeněFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Není čeho se bát

Jana ráda vzpomíná nejen na operatéra, ale i na milé a starostlivé sestřičky a prostředí kliniky, kde se cítila spíš jako v hotelu – a dokonce zalitovala, že pobyt tam byl jen jednodenní.

Rekonvalescence byla bezproblémová. Nejhorší byly asi první tři dny, kdy musela spoléhat na pomoc druhých, protože sama nemohla nic dělat. Už po týdnu ale fungovala bez problémů a za měsíc jako kdyby ani žádná operace nebyla. „Stačí jen odpočívat, dodržovat doporučený režim a pak se nemusíte ničeho bát,“ shrnuje své zkušenosti.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Opět pevná prsa! Přesně tak to Jana chtěla a cítí se díky tomu skvěleFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Nový život bez vycpaných podprsenek

Operace Janě v mnohém změnila život. „Konečně jsem mohla vyhodit všechny vycpané podprsenky (víte, která by vám sedla?), které byly nezbytnou součástí mého šatníku, a vyrazit na nákupy nového spodního prádla a plavek. A byla to velká radost.“

Protože nová prsa jsou opravdu velmi přirozená, většina lidí z okolí si změny ani nevšimla – snad jen její spokojenosti a úsměvů. „Moje nová prsa nejsou zas o tolik větší než ta původní, ale jsou krásně pevná jako před holčičkami,“ pochvaluje si Jana a přiznává, že kdyby v budoucnu nastala nějaká potřeba dalšího zákroku, půjde do toho. „S věkem se může objevit něco, co bude potřeba napravit. Nebudu se toho bát, po své zkušenosti vím, jak skvělý pocit přináší, když se to povede,“ konstatuje Jana.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

První, co Jana udělala, byl nákup nového prádla a plavekFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Také uvažujete o augmentaci a sbíráte informace? Nabízíme další příběh - Barbora (28): Plastika prsou mi vrátila ztracené ženství!

Reklama

Načítám