Hlavní obsah

Je rozhodnuto: Jsou v posteli lepší brunetky, nebo blondýnky?

Foto: thinkstock

Hnědá barva vlasů je dnes hodně vyhledávaná. A my víme proč!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blondýnky si sice užijí víc zábavy, ale brunetky jsou lepší milenky. Alespoň to tvrdí muži v jednom z průzkumů týkajícího se vztahů a sexu. Co ještě odhalil?

Článek

Brunety versus blondýny. Letitá bitva, kterou různé výzkumy neustále podrobují dalšímu zkoumání. Ten poslední odhalil, že podle 58 procent mužů jsou brunety lepší v posteli. Blondýnky oproti tomu na přední příčku vyneslo jen 16 procent respondentů. V závěsu za nimi se umístily černovlásky (12 procent) a zrzky (9 procent). Jen 5 % váhavých mužů nevědělo, koho preferují.

Podle kadeřníka Russella McGratha si vzrůstající obliby tmavých vlasů všimly i ženy. „Řada našich zákaznic se chce stát brunetkou, aby byly víc sexy. Počínaje Elizabeth Taylor, přes Audrey Hepburn a Anne Hathaway, hvězdy-brunetky ženy hodně inspirují,“ říká.

Co platí a co ne?

Průzkum také ukázal, že řada známých sexuálních výroků zřejmě nebude až tak pravdivá. Jen tři procenta respondentů si například myslí, že v manželství přichází po sedmi letech krize. Čtvrtina respondentů uvedla, že vztahy se většinou dostanou do problémů mnohem dříve. A dvě třetiny věří, že je nemožné určit časový bod, po jehož dosažení si jeden z partnerů bude chtít ze vztahu odskočit.

Foto: thinkstock

Tak už je vám jasné, která je nejlepší?Foto: thinkstock

Některá tvrzení se ale naopak potvrdila. Například 9 z 10 respondentů tvrdí, že k tomu, aby je někdo dostal do postele, stačí fakt, že je rozesmějete – smysl pro humor je významným faktorem při výběru milence. Čtvrtina žen dokonce uvedla, že by spala s mužem, který je zábavný, i když to není zrovna krasavec.

A průzkum potvrdil i starou pravdu, že cesta k srdci muže vede přes jeho žaludek. Většina mužů (55 procent) totiž uvedla, že mají sklon milovat partnerku více, když dobře vaří. Z dotazování také vyplynulo, že byste neměli hodnotit potenciálního partnera a jeho dovednosti v posteli podle toho, jak mu to jde na tanečním parketu. Tři čtvrtiny žen (75 procent) a 63 procent mužů tvrdí, že jejich nejlepší milenec byl hrozný tanečník. A nakonec ještě jedna zajímavost – více než třetina zpovídaných si myslí, že tiší lidé jsou obvykle sexuálně nenasytnější.

Na závěr výzkum shrnuje, že muži prý hledají brunetky, které umí skvěle vařit, a ženy naopak touží po tmavovlasém milenci, který je rozesměje, a u něhož se příliš nestarají o to, jak vypadá. Souhlasíte?

Reklama

Načítám