Hlavní obsah

Jeden úder a zvrhlík nemá šanci!

Foto: redakce

Je lepší být připravenáFoto: redakce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

2. díl - Kurz sebeobrany ProŽeny.cz pokračuje! Minule jsme vás naučili bránit si svůj prostor a správně křičet, tedy upoutat kolemjdoucí. V dnešním díle vám předvedeme jednoduchý úder, kterým agresora na chvíli zneškodníte a získáte čas na útěk a přivolání pomoci. Buďte připravené!

Článek

„Kdo uteče, ten vyhraje“! Je to tak, ale když jde o sebeobranu ženy, ne každé se to opravdu povede. Pokud nosíte podpatky, občas těžký nákup či prostě nemáte fyzičku, jste v ohrožení. Fakt, že jsou muži nejen silnější, ale také i rychlejší, nezměníme. To však neznamená, že budete-li napadena, musíte skončit jako oběť. Čím lépe budete připravena, tím je větší šance vyjít z takové situace bez úhony.

Mylné představy

Bohužel mnoho žen si myslí, že pokud budou kolem sebe zuřivě kopat, škrábat a kousat, tak mají vyhráno. Opak je pravdou. Toto jednání může útočníka natolik rozzuřit, že ublíží víc, než měl možná původně v úmyslu. Také představa, že se vám povede správně udeřit zloděje či zvrhlíka do rozkroku, je spíš nereálná. Nejnebezpečnější však je názor, že pokud zůstanete pozitivní, nebudete na špatné věci myslet, tak se nestanou. Doba, kdy jste mohly beze strachu jít večer z práce či se jen tak procházet třeba parkem, je dávno pryč!

Úder, který ho zaručeně zastaví!

V prvním díle jsme si ukázali, jak se zbavit člověka, který vás otravuje. Co dělat, pokud zjistíte, že se nedá jen tak odbýt, ale má v plánu vám ublížit či vás okrást, se dozvíte dnes.

Podívejte se na naše video, ve kterém vám Martin Jelínek, dlouholetý učitel sebeobrany pro ženy (Akademie Ebmas), ukáže, jakou chybu ženy dělají, když se brání, jak špatně využívají svou vlastní sílu. Jednoduše řečeno, naučí vás jednoduchý úder, díky kterému se útočníka na chvíli zbavíte a získáte čas na útěk a přivolání pomoci.

Samozřejmě by bylo nejlepší, aby vše, co se z našeho videa dozvíte, jste si vyzkoušela v praxi. Zapojte manžela, bratra či kolegu z práce. Určitě vás rádi budou “obtěžovat”.

Reklama

Související témata:

Načítám