Hlavní obsah

Stagnuje váš milostný život? Udělejte si krátký seznam a změňte to!

Foto: Thinkstock

Ne vždy se v sexu daří, a tak si pomozte motivačním seznamem. Poradíme vám, jak ho napsat!Foto: Thinkstock

Reklama

Vezměte si tužku, papír a počítač. Pár vět o milostném životě vám pomůže zanalyzovat situaci a obrátit ji ve svůj prospěch. Za několik minut můžete nastartovat svůj milostný život jako nikdy!

Článek

Už jste někdy četli nějakou z motivačních publikací zaměřenou na osobní úspěch? Pak jistě víte, že se žádná z těchto příruček neobejde bez seznamů, tedy soupisek toho, co je špatně (co nechcete) a co je dobře (čeho chcete dosáhnout.)

I americká psycholožka Duana C. Welch, která spravuje populární blog s názvem Love Science, doporučuje napsat si jednoduchý seznam, když váš milostný život stagnuje. Klidně i v notebooku, ale na druhé straně, vytištěný list můžete mít pod polštářem. A proč vlastně?

Skrytá síla obyčejného úkolu

Expertka tvrdí, že pár poznámek o svých a partnerských tužbách dělá zázraky! „Podle mých zkušeností lidé odolávají myšlence, aby si vytvořili seznam, což je velká škoda. Je to úžasný nástroj života, který zásadně ovlivňuje budoucnost,“ popsala odbornice, která ví, že rovnice je pořád jasná. Stanovení cíle, vytvoření obrazu budoucnosti, opakované zaměření na cíl a nabíjení obrazu pozitivním dušením postojem pořád funguje! Zkuste to taky!

1. Sepište touhy

Neodmítat partnera tak často… Milovat se třikrát týdně… Konečně nakoupit nějaké nové spodní prádlo… Zkusit tantrickou masáž…? (Zamyslete se nad touhami a potřebami na všech úrovních: fyzické, citové, duševní či duchovní.) Neztrácejte čas jen pouhým přemýšlením, jednejte a pište. Jako nákupní seznam…

Začněte svým největším požadavkem. Zkrátkatím nejdůležitějším, v čem se chcete zlepšit. Utvrdíte se v tom, co chcete. Psycholožka tento první krok spojuje se zákonem přitažlivosti. „Nezačnete měnit svět ani nebudete přitahovat ty správné lidi, ale začnete si svého úkolu víc všímat. Proto je seznam tak silnou zbraní,“ uvedla pro portál PsychCentral.

Foto: Thinkstock

Jaké je vaše největší přání v milostném životě? Až na něj přijdete, napište si ho jako první věcFoto: Thinkstock

2. Poznejte a přiznejte svoje standardy

Pod svá přání je nutné dopsat, jak vypadá váš současný milostný život (ať už jste nebo nejste single). Chodím spát v osm hodin… Sex mě nebaví… Vůbec nevím, proč mě tak nudí… Uvědomit si negativní stránku věci je klíčové. Připravuje to na nový start.

3. Nepolevujte

Když už víte, odkud a kam se chcete dostat, je nutné vydržet, dokud se nedostanete do cíle. Přišla slabá chvíle? Nevěříte sami sobě, že se věci obrátí k lepšímu? Opakované přečtení seznamu nepomáhá? Podle psycholožky je to logické.

„Kdekdo má problémy a někdy svůj seznam ignoruje. Důvodem je osamělost či ztráta naděje. Často si myslíme, že najít životní harmonii je nemožné. Nesmysl, držte se svých plánů, funguje to,“ říká odbornice s tím, že na své soupisce můžete označit i úkoly, které musíte splnit bezpodmínečně do nějakého časového horizontu, a věci, které byste chtěli, ale ještě jim necháte čas.

Foto: Thinkstock

Každý může být úspěšný, jen tomu začít věřit!Foto: Thinkstock

Černé dny

V případě osobních krizí přejděte k malému sebekoučování. „Pracujte s jednotlivými negativními výroky a obracejte je do pozitivního tónu,“ radí Lenka Černá, kouč partnerských vztahů s tím, že to chce trochu cviku, a hlavně víry. Příklad? „Sex mě nebaví" versus „Ano, sex mě nebavil, ale teď začnu víc vnímat sebe a svoje pocity. Vždyť umím být šťastná i v posteli." A berte to jako nezlomný fakt!

„Pokud nevěříte tomu, co říkáte, je to k ničemu, neboť čemu nevěříte, nezapisuje se do emočního podvědomí.“ Tak hlavu vzhůru!

A jak to máte vy? Taky si píšete motivační seznamy?

Reklama

Související témata:

Načítám