Hlavní obsah

Jednohubky z listového těsta: Tyhle variace znáte?

Foto: Greta Blumajerová

Čekáte hosty? Žádný stres, jednohubky z listového těsta je zabaví!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěva už téměř klepe na dveře? Připravte pro ni křupavé jednohubky z listového těsta. Vyzkoušeli jsme pro vás 3 různé náplně, které možná ještě neznáte. A dopadlo to na výbornou!

Článek

Slané mlsání pro návštěvu? Vyřešeno! Nachystejte pro ně jednohubky z listového těsta. Upekli jsme a sami otestovali hned 3 různé náplně. Nás v redakci nadchly. A jak to bude u vás?

Rolky s pórkem a šunkou

Na 1 dávku potřebujete:300 g listového těsta, 1 pórek, 100 g šunky, 150 g termizovaného sýra, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce oleje

Foto: Greta Blumajerová

Šunka a pórek? Odolává se jen těžko!Foto: Greta Blumajerová

Postup:Listové těsto vyválejte na tenký plát. Pórek očistěte a nakrájejte na kousky, šunku také. V pánvi rozpalte olej, opečte na něm pórek a šunku, pak ve směsi rozpusťte sýr, vše dochuťte solí a pepřem. Listové těsto rozdělte na čtverce o straně 6 cm. Doprostřed klaďte náplň a balte je jako rolky. Poskládejte je na plech, potřete rozšlehaným vejcem a pečte při 200 stupních asi 15 minut.

Šneky s olivami a sušenými rajčaty

Na 1 dávku potřebujete:300 g listového těsta, 1 plechovku černých oliv, 10 sušených rajčat, sůl, pepř, oregano, 100 g plátků tvrdšího sýra, 1 vejce

Foto: Greta Blumajerová

Pokud jste doteď zkoušeli jen šneky se sýrem, zkuste tuto malou obměnuFoto: Greta Blumajerová

Postup: Listové těsto rozválejte. Do mixéru nasypte vypeckované olivy, přidejte rajčata, dochuťte solí, pepřem a oreganem a rozmixujte na kaši. Listové těsto poklaďte plátky sýru, potřete olivovou směsí a základ zabalte do ruličku. Tu pak kolmo krájejte a šneky pokládejte na plech s pečicím papírem. Potřete je vejcem a pečte asi 15 minut při 200 stupních v rozžhavené troubě.

Kozí kuličky

Na 1 dávku potřebujete: 150 g listového těsta, 100 g plísňového kozího sýra, 30 g rukoly, 20 vlašských ořechů, 1 vejce

Foto: Greta Blumajerová

Kuliček máte za chvíli napečeno nespočet!Foto: Greta Blumajerová

Postup: Listové těsto rozválejte na tenký plát a rozdělte ho rádýlkem na čtverce o straně 6 cm. Doprostřed každého dejte kousek sýra, pár lístků rukoly a ořech. Z každého čtverce utvořte balíček, který pokládejte na plech s pečicím papírem, Potřete je vejcem a pečte při 200 stupních 15 minut.

A jaké pečené jednohubky děláte vy? Přidávejte je do rubriky Vaše recepty!

Reklama

Načítám