Hlavní obsah
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

Už jste si někdy na grilu dělali jelení maso? Ne? Tak to byste měli co nejdříve napravit. Je totiž neuvěřiutelně křehké a jemné.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 dl červeného vína
    12
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 list bobkového listu
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 800 g jeleního masa
  • 5 g jalovce
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hlubší míse v oleji rozmíchejte víno, přidejte tymián, jalovec, bobkový list, sůl a pepř. Naklepané jelení plátky v této směsi přes noc (nejlépe však dva dny) marinujte. Poté na středním žáru grilujte doměkka.

Související témata:

Načítám