Hlavní obsah
2,1
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Rádi zkoušíte nové recepty, ale nemůžete nebo nechcete kupovat drahé suroviny? Zkuste náš tip na jemný žampionový krém.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 70 g másla
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g žampionů
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky bílého mletého pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka muškátového květu
Článek

Postup

01.

V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm dorůžova jemně nakrájenou cibuli. Když začne zlehka zlátnout, zaprašte ji hladkou moukou a usmažte světlou řídkou jíšku. Po naběračkách přidávejte horkou vodu, kterou rozmíchávejte s jíškou, aby nevznikly hrudky.

02.

Než se udělá cibulka a jíška, nakrájejte žampiony na kousky a orestujte je na oleji. Ve chvíli, kdy se voda s jíškou už vaří, přidejte orestované žampiony (bez nadbytečného oleje!) a nechte je ještě asi 10 minut taky provařit.

03.

Měkké houby v polévce rozmixujte, dochuťte solí, bílým pepřem a kořením a můžete podávat!

Reklama

Související témata:

Načítám