Hlavní obsah

Jen pro silné žaludky! Děsivé halloweenské make-upy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte rádi strašidla a jste obdařeni silným žaludkem, máme pro vás ohromující make-up inspiraci! Podívejte se, co nadaní umělci dovedou vytvořit na tvářích kvůli Halloweenu.

Článek

Ačkoli v Česku nemá Halloween příliš silnou tradici a většina dává přednost dušičkám, jinde tenhle svátek představuje velkou událost. Obzvláště lidé v anglicky mluvících zemích, ale také v Japonsku, Švédsku či zemích Latinské Ameriky se na magickou noc z 31. října na 1. listopadu připravují dlouhé týdny i měsíce.

Velkou výzvu představuje Halloween také pro kostyméry a make-up artisty, kteří rok co rok posouvají své umělecké práce o úroveň výš. Zohavené strašidelné tváře někdy vypadají tak reálně a autenticky, až se skoro nechce věřit, že se jedná jen a pouze o make-up. Pokud máte dost silný žaludek, pokochejte se nejpovedenějšími halloweenskými make-upy, které letos kralují internetu.

Boláky a několikery oči

Ukrajinská umělkyně Aleksandra Matsegora (28) na svou práci inspirovanou hororovou tématikou upozornila na sociálních sítích (najdete ji například na YouTube). Ihned obdržela řadu reakcí, avšak nejen pozitivních. „Někdy mi lidi píšou, že když koukli na můj profil, udělalo se jim zle,“ říká Alesandra, která si však z kritiky nic nedělá.

Foto: Profimedia.cz

Oční bulvy na tváři ale i jinde jsou Aleksandryin oblíbený efekt Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Puchýře stylizuje tak, aby po stisknutí splaskly. Poté z nich teče voda či „hnis“Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Úsměv prosím!Foto: Profimedia.cz

Neskutečné 3D iluze na tváři

Studentka výtvarného umění Monika Falcik (22) z Litvy veřejnost ohromuje svým neskutečným make-upem s 3D efektem. Plátno pro výtvarnou práci jí poskytuje její vlastní půvabná tvář.

Foto: Profimedia.cz

Monika jako čarodějka, která plive žábyFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Půvabná tvář v kontrastu s krvavým make-upemFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Co se z ní asi vyloupne?Foto: Profimedia.cz

Čelisti, které děsí

Nikki Shelley (32) z anglického městečka Rugby se původně umění vůbec nevěnovala. S bodypaintingem začala až po té, co na internetu zveřejnila fotografie a videa, na kterých nalíčila své děti. Svými pracemi naprosto ohromila a dnes se tomuto uměleckému odvětví věnuje profesně. Na Halloween si nachystala pár bubáků lezoucích z pusy!

Foto: Profimedia.cz

Přes půlku tváře má namalovanou pusu, ze které leze červený bubákFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Čelisti místo obličeje? Proč neFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

A do třetice od Nikky všeho nejhoršího. Trick or treat!Foto: Profimedia.cz

Co na tahle díla říkáte? Umění nebo hnus?

Související témata:

Načítám