Hlavní obsah

Objevte ztracený svět

Foto: JOTA

Jeskyňářům se podařil nečekaný objevFoto: JOTA

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na knižních pultech se právě objevila novinka od Marka Audyho, nazvaná Brány do ztraceného světa, ve které můžete spolu s objeviteli sdílet unikátní objevy na stolových horách Venezuely. Pokud je ovšem netoužíte vidět na vlastní oči...

Článek

Když podniknete výšlap na stolovou horu ve Venezuele, nemusí to být v dnešní době ještě nic výjimečného. Když ale na oné „tepui" najdete vstup do jeskyně, shodou náhod jste jeskyňář a shodou náhod má vaše výprava s sebou vybavení, abyste se mohli dostat dolů, dá se na to říct jedině: štěstí přeje připraveným.

Objevy mohou být dílem náhody, ale nejlepší je vyjít jim naproti tak, jako poctivě chodí Marek Audy při svých cestách do Jižní Ameriky.

Spolu s dalšími venezuelskými, českými a slovenskými jeskyňáři tam objevil jeskyně, o kterých v prvních letech třetího tisíciletí ještě svět neměl tušení.

Na stolových horách Roraima a Chimantá byl díky několika výpravám popsán celý unikátní podzemní svět - můžeme ho tak označit díky ohromným prostorám jeskynních systémů a výjimečnosti umístění tohoto křemencového světa.

Marek Audy navíc dokázal objevovat i na povrchu stolové hory, v její fauně a floře. Ano - objevovat!

Knih o cestování je mnoho, ale „cesta do hlubin zapomenuté země" je knihou připraveného cestovatele, který své výpravy dokázal korunovat ve světovém měřítku jedinečným objevem.

A jak se dočtete v knize, začalo to přitom tak nevině...

Foto: JOTA

Brány do ztraceného světaFoto: JOTA

Vydalo nakladatelství JOTA Počet stran: 180 Formát: A4 Cena: 588 Kč

Přečtěte si ukázku z knihy!

Reklama

Související témata:

Načítám