Hlavní obsah
3,4
(216)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Využijte zásob z mrazáku a upečte rodině rychlý nadýchaný koláč. Bublanina s třešněmi nemusí být dezert jen na letní odpoledne u kávy a domácí limonády. Potěší i v zimě.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 300 g bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 50 ml oleje
  • 200 g třešní
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte jogurt a utřete v krém. Poté postupně vmíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Nakonec zlehka zapracujte olej.

02.

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte olejem, vysypte moukou a těsto na něj rovnoměrně rozetřete po celé ploše. Navrch rozdělte mrazené třešně slupkou dolů.

03.

Bublaninu pečte dozlatova, trvá to asi 25 minut. Vyndejte a nechte na mřížce vychladnout. Poté posypte moučkovým cukrem a nakrájejte.

Máte rádi rychlé lité moučníky s ovocem?

Reklama

Související témata:

Načítám