Hlavní obsah

Jogurtový cheesecake

Hodnocení:
(16)
Foto: Petra Veselá
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 20 minut
Náročnost
střední

Bílý jogurt je při sladkém pečení neocenitelným pomocníkem. Moučníky jsou díky němu krásně vláčné a nadýchané. Věděli jste ale, že z něj můžete připravit i odlehčenou verzi cheesecaku?

Ingredience pro:
1 forma o průměru 22 cm
Dno dortu
  • 180 g máslových sušenek
  • 50 g másla
  • sůl
Náplň dortu
  • 600 g řeckého jogurtu
  • 4 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 citronu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • sůl
K podávání
  • 1 granátové jablko
  • 50 g cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 160 stupňů. Sušenky rozmixujte na jemnou drť, přidejte k nim rozpuštěné máslo a špetku soli a znovu promixujte. Rukama směs co nejpevněji upěchujte na dno dortové formy s odnímatelnými okraji a pečte asi 12 minut, až bude povrch suchý a zpevněný.

Krok 2: Na náplň promixujte jogurt s vejci, cukrem, škrobem, šťávou a kůrou z půlky citronu, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Nalejte na předpečený korpus (klidně ještě horký) a pečte (pořád při 160 °C) asi hodinu, až budou okraje zlatavé a střed pevný.

Krok 3: Nechte ve formě vychladnout a podávejte přelité omáčkou nebo i jen tak. Na omáčku z granátového jablka z něj vyloupejte zrníčka, polovinu jich 5 minut povařte s cukrem a 80 ml vody, a poté smíchejte se zbylými zrníčky.

Pokud stále dáváte přednost klasickému cheesecaku, podívejte se na náš recept, jak si ho připravit doma.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.