Hlavní obsah

Jogurtový cheesecake

Hodnocení:
(19)
Foto: Petra Veselá
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 20 minut
Náročnost
střední

Bílý jogurt je při sladkém pečení neocenitelným pomocníkem. Moučníky jsou díky němu krásně vláčné a nadýchané. Věděli jste ale, že z něj můžete připravit i odlehčenou verzi cheesecaku?

Ingredience pro:
22 cm průměr formy
Dno dortu
  • 180 g máslových sušenek
  • 50 g másla
  • sůl
Náplň dortu
  • 600 g řeckého jogurtu
  • 4 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 citronu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • sůl
K podávání
  • 1 granátové jablko
  • 50 g cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 160 stupňů. Sušenky rozmixujte na jemnou drť, přidejte k nim rozpuštěné máslo a špetku soli a znovu promixujte. Rukama směs co nejpevněji upěchujte na dno dortové formy s odnímatelnými okraji a pečte asi 12 minut, až bude povrch suchý a zpevněný.

Krok 2: Na náplň promixujte jogurt s vejci, cukrem, škrobem, šťávou a kůrou z půlky citronu, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Nalejte na předpečený korpus (klidně ještě horký) a pečte (pořád při 160 °C) asi hodinu, až budou okraje zlatavé a střed pevný.

Krok 3: Nechte ve formě vychladnout a podávejte přelité omáčkou nebo i jen tak. Na omáčku z granátového jablka z něj vyloupejte zrníčka, polovinu jich 5 minut povařte s cukrem a 80 ml vody, a poté smíchejte se zbylými zrníčky.

Pokud stále dáváte přednost klasickému cheesecaku, podívejte se na náš recept, jak si ho připravit doma.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek