Hlavní obsah

Jste milenci? A víte, jaké máte ve vztahu povinnosti? Čtěte!

Foto: Lucky Business, Shuttersotck.com

To, jestli vám to v sexu klape, není samozřejmé. Je důležité dodržovat jistá vztahová pravidlaFoto: Lucky Business, Shuttersotck.com

Reklama

Milování, požitek, harmonické partnerství a štěstí, kam se člověk podívá? To je možné pouze v případě, když se ujmete odpovědnosti za váš vztah. Které milenecké povinnosti máte? Jsou hned tři.

Článek

Ať už váš vztah drží pohromadě cokoli, americké psychosexuální terapeutky Val Sampson a Julia Cole považují za jedno z pojiv partnerství dobrý sex.

Obě odbornice se shodují, že o sexu byste vždy měli přemýšlet jako o zábavě, která však má jistá pravidla. „Když je nebudete respektovat, zničíte nejen společný sexuální život, ale i celý partnerský vztah a věci s ním související,“ apelují ve svém manuálu Jak si zajistit skvělý sex po zbytek života. Takže, čím se řídit? Tohle jsoutři vztahové povinnosti, kterých byste se měli držet, protože máte určitou odpovědnost vůči svému partnerství.

1. Pátrejte na vlastní pěst

„První z nich je nutnost zjistit, co se milenci líbí, i kdyby se tvářil, že to pro něj nebo pro vás oba není důležité,“ vyjmenovávají terapeutky s tím, že to by o sobě milenci určitě měli vědět. Jenže co s tím, když trpíte studem? Trochu snahy neuškodí. Zahrajte si hru…

Tip: Projděte se po partnerově těle. Ne, fyzicky – samozřejmě. Ale se šátkem nebo jinými rekvizitami. To je rada pro změnu britské sexuoložky Tracey Cox.

„Nejdřív milence pochopitelně svlékněte, pak ho vybídněte, aby si lehl na břicho a zavřel oči. Určitě nebude od věci připomenout, že by v místnosti měla být přiměřená teplota. Následně vezměte šátek a zlehka a pomalu jím přejíždějte po hýždích a zádech. Potom mu řekněte, aby si lehl na záda a pírkem ho šimrejte kolem penisu a šourku. Můžete pátrat rukama, vlasy, prsy a beze všeho i ústy na jeho bradavkách. Uvidíte, jakou plejádu hlubokých prožitků v partnerovi vyvoláte,“ doporučuje sexpertka prostřednictvím svých příruček. Příště se vyměňte…

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Bez poznání toho, co se partnerovi líbí, to nepůjde... Jak to zjišťujete vy?Foto: nd3000, Shutterstock.com

2. Berte mlčení jako hřích

„Mluvit spolu, nic nezatajovat, a hlavně neusínat na vavřínech,“ apeluje odborná dvojice. Neznamená totiž, že když si budete hezky hrát, svět zůstane v harmonii. Je nutné napovídat, milence vést na správnou cestu a netajit mu například, že jeho způsob líbání za uchem není váš šálek kávy.

Tip: Komunikace může probíhat i beze slov. Navrhněte, že když jeden bude zkoumat tělo druhého, tak mu přijímající protějšek stiskem ruky naznačí chvíle a situace, které se mu líbí.

3. Ctěte shovívavost a přání

„Třetím druhem povinnosti vůči partnerství a sexu, je ochota vyjednávat, konzulovat přání svoje i partnerova. A mít pochopení k jeho rozhodnutí,“ shodují se Val Sampson a Julia Cole s tím, že jestliže chcete při sexu zkusit něco více či méně jiného, promluvte si o tom nejdřív s partnerem. To samé vyžadujte po něm. (A zároveň se snažte vyjít si vstříc.)

Tip: Najděte si tiché a nerušené místo. Milence možná váš nápad, aby se převlékl třeba za hasiče, vyděsí, ale musíte mu dát šanci, aby vám vysvětlil, proč s tím nesouhlasí, popřípadě zda to skutečně zkusí. „A vy si naopak musíte vyslechnout jeho představy, jak zlepšit váš sexuální život,“ uzavírá terapeutická dvojka a ještě přidává radu navíc.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Jaké máte představy, co byste chtěli, aby partner o vás věděl? Mluvte spolu, je to důležitéFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Jak si zajistit harmonii?

Když chcete, aby váš vztah rozkvétal, je lepší se svými negativními pocity ohledně sexu bojovat než před nimi utíkat. Prvním krokem je co nejbolestnější rozmluva. Třeba jste se pouze začali při sexu nudit nebo například partner potřebuje podporu při nějakém svém důležitém rozhodnutí. Dejte mu prostor napravit to, co vás tak rozčílilo. Vždy je lepší nabídnout pomocnou ruku než nesmyslný trest.

Tak co, jste si vědomi, že sex není jen o potěšení, ale i o pravidlech?

Reklama

Načítám